Θα τρέξει σε 30 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ενημερώσει φοιτητές, ανέργους, επαγγελματίες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και των ΜμΕ, σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών...


Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 θα λάβει χώρα το συνέδριο “e-Skills for Jobs 2014 Grand Event: Mobilising to Support Job Creation and Upskilling of the Workforce”, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) και το DIGITALEUROPE.

Κατά τη διάρκεια του 2014, η εκστρατεία “e-Skills for Jobs 2014” θα τρέξει σε 30 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ενημερώσει φοιτητές, ανέργους, επαγγελματίες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και των ΜμΕ, σχετικά με το ευρύ φάσμα των ευκαιριών, που σχετίζονται με θέσεις εργασίας στις ΤΠΕ, σε απάντηση της αυξανόμενης ζήτησης για εξειδικευμένους επαγγελματίες ΤΠΕ, η οποία δεν πληρούται επί του παρόντος - παρά το υψηλό επίπεδο ανεργίας στην Ευρώπη.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Grand Coalition for Digital Jobs”, μια πανευρωπαϊκή συνεργασία πολλών ενδιαφερομένων, που βοηθούν στην αντιμετώπιση του ελλείμματος στον αριθμό των ευρωπαίων πολιτών με επαγγελματικές ψηφιακές δεξιότητες και στην αξιοποίηση της δυνατότητας δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στον τομέα των ΤΠΕ.

Στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει το διάλογο μεταξύ των βασικών παραγόντων και να παρουσιάσει τις ευκαιρίες, που η βιομηχανία ΤΠΕ παρέχει για την υποστήριξη της δημιουργίας θέσεων εργασίας και ανάπτυξης στην Ευρώπη. Θα προσελκύσει επαγγελματίες του κλάδου ΤΠΕ, φορείς χάραξης πολιτικής, εκπροσώπων της βιομηχανίας, φοιτητές και πολίτες που αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησης. Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, προετοιμάζεται η δημιουργία και υπογραφή ενός Εθνικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με τίτλο “Συμμαχία για την Ψηφιακή Οικονομία” στο πρότυπο της ευρωπαϊκής δράσης, όπου στόχο θα έχει την αξιοποίηση της Ψηφιακής Τεχνολογίας και τη σύνδεση της με την αγορά εργασίας, καθώς και το σχεδιασμό στοχευμένων πολιτικών και δράσεων απασχόλησης, βασισμένες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που θα αποδώσουν αποτελέσματα με τη πολυμετοχική συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα:

http://www.eskills4jobs.gr/1004_1/Programme 

Για την εγγραφή σας στο Συνέδριο:

http://www.eskills4jobs.gr/1005_1/Registration 

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, επικοινωνείτε: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.eskills4jobs.gr