Το πρόγραμμα «Your First EURES Job» είναι για νέους 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα τους.


Το πρόγραμμα «Your First EURES Job», που αφορά νέους από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα τους, παρουσίασε το ένθετο ΕΡΓΑΣΙΑ στο Έθνος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόγραμμα «Your First EURES Job» καλύπτει έξοδα μετακίνησης, εγκατάστασης αλλά και βελτίωσης των γλωσσικών δεξιοτήτων των υποψηφίων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας που στόχο έχει να βοηθήσει τους νέους ηλικίας 18-30 ετών να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Το πρόγραμμα δεν είναι νέο, βέβαια, έχει ξεκινήσει από το 2012 και αφορά και ανθρώπους που αναζητούν εργασία, αλλά και εργοδότες. Τα άτομα που αναζητούν εργασία θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-30 ετών, να είναι υπήκοοι χώρας της ΕΕ και νόμιμοι κάτοικοι χώρας της ΕΕ. Οσο για τους εργοδότες, οφείλουν να είναι επιχειρηματίες νόμιμα εγκατεστημένοι σε χώρα της ΕΕ, να αναζητούν εργαζομένους με συγκεκριμένο προφίλ τους οποίους δεν μπορούν να βρουν στη χώρα τους και να προσφέρουν τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις εργασίας με αμοιβή και όρους που προβλέπονται στο εθνικό εργατικό δίκαιο.

Στους αναζητώντες εργασία το πρόγραμμα χρηματοδοτεί τα έξοδα ταξιδιού για τη συνέντευξη με τον μελλοντικό εργοδότη και/ή για τη μετάβαση στο εξωτερικό, προκειμένου να αναλάβουν τη θέση εργασίας και για κατάρτιση στη γλώσσα της χώρας που θα μετακινηθούν. Για τους εργοδότες προσφέρεται χρηματοδότηση των νέων προσλήψεων, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (μάξιμουμ 250 υπάλληλοι) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη μέρους του κόστους κατάρτισης και της βοήθειας εγκατάστασης των νεοπροσλαμβανομένων υπαλλήλων.

Περισσότερα, στην επίσημη ιστοσελίδα.