Λήγουν σήμερα οι εργασίες της 4ημερης Συνόδου των Πρυτάνεων - Παρόντες οι Νίκη Κεραμέως, Άγγελος Συρίγος, Οδυσσέας Ζώρας και Αθανάσιος Κυριαζής - Θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης


Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων συμμετέχει σήμερα, τελευταία ημέρα των εργασιών, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο γ.γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας Ζώρας και ο γ.γ. Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής. 

Η Σύνοδος πραγματοποιείται με οικοδεσπότη το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και με φόντο το νέο νόμο εκλογής της διοίκησης των πανεπιστημίων. Σημειώνεται ότι παραμονές της νέας Συνόδου Πρυτάνεων η κ.Κεραμέως, υιοθετώντας τη γνώριμη τακτική με το «τυράκι»έσπευσε να ανακοινώσει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 31,5 εκ. ευρώ, αυξημένη κατά 10 εκ. ευρώ, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, για να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες που εκτοξεύτηκαν εφέτος.

Στη σημερινή συνεδρίαση χαιρετισμό θα απευθύνουν:

  1. Καθηγητής Βασίλειος Διγαλάκης, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
  2. Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Επιστήμης της Βουλής, Βουλευτής Επικρατείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου
  3. Καθηγητής Περικλής Μήτκας, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης
  4. Ομ. Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών

Μετά τη συζήτηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

  1. Νικόλαος Φίλης, Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
  2. Χαρά Κεφαλίδου, Τομεάρχης Παιδείας ΚΙΝΑΛ–ΠΑΣΟΚ
  3. Ιωάννης Δελής, Τομεάρχης Παιδείας ΚΚΕ
  4. Δήμητρα Κρητικού, Τομεάρχης Παιδείας Ελληνικής Λύσης
  5. Κωνσταντίνος Κανελλόπουλος, Τομεάρχης Παιδείας ΜέΡΑ25

ΠΗΓΗ