Η Ημερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15/12, ώρα 9:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο.


Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, η ενημερωτική ημερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+, με θέμα «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ “CONNECT”: Επαγγελματική Ανάπτυξη και Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+  "CONNECT": ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει Ημερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων (European Multiplier Event) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 “Upskilling of sChools’ teachers to effectively support ONliNE EduCaTion” -GRANT AGREEMENT 2020- 1-ELo-KA226-SCH-094578), με θέμα: «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ “CONNECT”: Επαγγελματική Ανάπτυξη και Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την:   

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ώρες 9:00 έως 13:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31, Αθήνα)

Η  επιμορφωτική εκδήλωση αποσκοπεί στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, την εξοικείωσή τους με καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, όπως η μικτή μάθηση και η ανεστραμμένη τάξη και την προώθηση της ενεργητικής μάθησης των εκπαιδευομένων. Αξιοποιεί την πολύτιμη εμπειρία, που αποκτήθηκε από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και φιλοδοξεί να υποστηρίξει τη σχολική μάθηση, που προάγει την υψηλή ποιότητα και τη συμπερίληψη, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι ανθεκτική στην αντιμετώπιση προκλήσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Υπό αυτό το πρίσμα, έγκριτοι επιστήμονες θα αναδείξουν τη σύνδεση των σύγχρονων πρακτικών στην αξιολόγηση των μαθητών/ μαθητριών με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και την επαγγελματική ανάπτυξη. Παράλληλα, θα αναλυθούν μέθοδοι παρακολούθησης και βελτίωσης της μαθησιακής διαδικασίας, αξιοποιώντας τα “Learning Analytics”. Τέλος, θα τονιστεί η αξία του αναστοχασμού ως πολύτιμο εργαλείο μάθησης.

Την ενημερωτική/επιμορφωτική Ημερίδα δύνανται να την παρακολουθήσουν στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διδάσκουν Μαθηματικά, Φυσική-Φυσικές Επιστήμες και Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά-Γαλλικά), αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 Για την καλύτερη οργάνωση της ενημερωτικής/επιμορφωτικής Ημερίδας και λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 π.μ στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής: https://forms.gle/SziVkWzAGN3xKxhF8

Περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+"CONNECT":

Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής: https://pdeattikis.gr/EU/

Project Website: https://connect-erasmusproject.eu/index.php/en/

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

ΠΗΓΗ