Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας έλαβε χώρα χθες στο ΑΠΘ


Πρωτοφανές περιστατικό βίας έλαβε χώρα χθες Δευτέρα μέσα στο campus τους ΑΠΘ και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Χημείου όταν ομάδα ατόμων συνεπλάκη και μάλιστα ένα άτομο πυροβόλησε αρκετές φορές. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 7 κάλυκες, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί βρήκαν κηλίδες αίματος, αλλά ο τραυματίας είχε μεταφερθεί ήδη στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» που βρίσκεται απέναντι.

 Συγκεκριμένα, όπως είπε ο 23χρονος τραυματίας στις Αρχές, δύο άτομα τον είχαν αφήσει τραυματισμένο στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου τον παρέλαβαν οι γιατροί. Εν συνεχεία υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στις Αρχές, ότι βρισκόταν στην πλατεία Χημείο και ξαφνικά του επιτέθηκαν κάποιοι αλλοδαποί και τον πυροβόλησαν στα πόδια, όμως οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με το OPEN, ο νεαρός άνδρας είναι γνώριμος στις Αρχές καθώς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε προφυλακιστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα για υπόθεση ληστείας και είχε αποφυλακιστεί μόλις τον Μάιο. 

Tο βράδυ της Δευτέρας, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές 8 ατόμων. Οι πέντε από αυτούς βρίσκονταν μέσα σε ένα όχημα και οι υπόλοιποι εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του ΑΠΘ, όπως μετέδωσε στο OPEN ο Άρης Κουτσιούκης.  Δεν προέκυψε όμως εμπλοκή των προσαχθέντων στο επεισόδιο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με δηλώσει του πρύτανη του Πανεπιστημίου, τα άτομα που ενεπλάκησαν μπέσα στο campus επιχείρησαν να σπάσουν τη μπάρα εισόδου που βρίσκεται στην πλευρά της Εγνατίας Οδού, απέναντι από την Έκθεση, αλλά οι φύλακες τους απέτρεψαν. Εν συνεχεία φαίνεται ότι κατευθύνθηκαν προς την πλαϊνή είσοδο της οδού Εθνικής Αμύνης από όπου και μπήκαν τελικά μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται μόνιμα στο πρώην «στέκι» του Βιολογικού δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν το περιστατικό, ενώ ακόμα εξετάζεται ο τρόπος που λειτούργησαν οι σεκιούριτι μετά την προσπάθεια των δραστών να μπουν από την κεντρική είσοδο.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρύτανης του ΑΠΘ, κ Παπαϊωάννου μίλησε έκανε λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που «δεν έχει ουδεμία σχέση με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου». Ο ίδιος τόνισε ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν έπεσε με φόρα πάνω στην μπάρα, για να σπάσει την κεντρική είσοδο και μετά μπήκαν από μια πλαϊνή πόρτα. Όπως σημείωσε σε σχετική ερώτηση, η ασφάλεια στην είσοδο του Πανεπιστημίου ειδοποίησε την Αστυνομία για την απόπειρα του οχήματος που απετράπη.

 Ακριβώς δέκα μέτρα μπροστά από την είσοδο σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, έγιναν οι συλλήψεις και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τόνισε ο πρύτανης και πρόσθεσε ότι ο «χώρος του Πανεπιστημίου φρουρείται».

Πηγή: www.ethnos.gr