Η απαράδεκτη ανακοίνωση-στήριξη προς τη κυβέρνηση μετά το νέο επεισόδιο αστυνομικής καταστολής στο ΑΠΘ


Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά τη χθεσινή βίαιη εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων του υπουργού προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην πρυτανεία του ΑΠΘ:

"Έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας έληξε, ύστερα από 18 ημέρες, η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τις προσαγωγές προέκυψε για άλλη μια φορά αυτό που όλοι γνωρίζουν και που οι υποστηρικτές των παραβατικών συγκαλύπτουν: ότι οι καταληψίες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο.  Με την πολιτική κάλυψη βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρακωλύθηκε για περίπου είκοσι ημέρες η λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, δημιουργώντας σημαντικές εκκρεμότητες διοικητικής φύσης, οι οποίες αποβαίνουν σε βάρος των φοιτητών.

Επιπλέον, οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου επιβεβαιώνουν το βανδαλισμό των χώρων του Ιδρύματος, την αποκατάσταση του οποίου θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι πολίτες.  Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ψήφιση του νέου νόμου για την Παιδεία με την ίδρυση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) και την ελεγχόμενη είσοδο στα Ιδρύματα είναι ο μόνος δρόμος για να επικρατήσει η ασφάλεια και η ακαδημαϊκή ελευθερία. Μετά και την χυδαία στοχοποίηση του Πρύτανη, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, έγινε ξεκάθαρο ότι το προϋπάρχον καθεστώς δεν είναι αρκετό. 

Η ασφάλεια και η νομιμότητα δεν είναι πλέον υπό διαπραγμάτευση κι αυτό αποτελεί δικαίωση για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ο νόμος από δω και πέρα εφαρμόζεται για όλους. Τα πανεπιστήμια επιστρέφουν σ’ αυτούς που ανήκουν."