Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει μιλώντας για ένα  νέο ''όργιο αυταρχισμού''


Παρά το γεγονός ότι οι φοιτητές του ΑΠΘ γνωστοποίησαν χθες το βράδυ πως σήμερα θα λήξουν τη κατάληψη, οι αστυνομικές δυνάμεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εισέβαλλαν στο κτίριο με επίδειξη άγριας καταστολής απομακρύνοντας τους φοιτητές κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων. Προσήγαγαν αναίτια 26 φοιτητές και 7 φοιτήτριες ενώ άφησαν τους υπόλοιπους να αποχωρήσουν

Τις αμέσως επόμενες ώρες η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατήγγειλε την αστυνομική εισβολή και την βίαιη εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως ένα ''νέο όργιο αυταρχισμού'' μετά από αυτό που προηγήθηκε πριν λίγες εβδομάδες στο ΑΠΘ. Παράλληλα, φοιτητικές οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σήμερα ενώ στα Χανιά  προγραμματίστηκε  συγκέντρωση καταδίκης σήμερα στις 18:00 στην πλ. Δημ. Αγοράς Χανίων.

Καταγγελία Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την νέα περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων και την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους.

Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο και στην ένταση της καταστολής. Σήμερα Πέμπτη 11/3/2021 προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ με πολλές προσαγωγές ,δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων, ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από την πόλη ενώ δεν δίστασε ακόμα να απαγορεύσει την είσοδο εργαζομένων , συνδικαλιστών και  δημοσιογράφων στο ΑΠΘ.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαντά στα προβλήματα με καταστολή. Μπροστά στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν τα πανεπιστήμια που παραμένουν έναν χρόνο τώρα κλειστά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, για να μπορέσουν οι φοιτητές να γίνουν ξανά φοιτητές, η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή.

Ενδεικτικό των στοχεύσεων της είναι ότι η επιχείρηση έγινε ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί ότι η κατάληψη θα λήξει σήμερα το πρωί.

Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Απέναντι στην αντιλαϊκή τους πολιτική θα βρίσκουν συνέχεια την αντίδραση του λαού και της νεολαίας.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών

απαιτεί την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του Πανεπιστημίου

την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων.

Συμμετέχει στη συγκέντρωση των Φοιτητών 11 πμ. Αγ. Βενιζέλου και στην πορεία που θα ακολουθήσει στις 13:00

Προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11-2.

 

Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων Πολυτεχνείου και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων

 

Καταγγέλλουμε την νέα περικύκλωση του ΑΠΘ από τις 6 το πρωί, από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με σκοπό να χτυπήσουν και να εκκενώσουν την κατάληψη της πρυτανείας που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, τις 33 προσαγωγές  φοιτητών, την εκδίωξη και την απαγόρευση εισόδου σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές στα ΔΣ των ΦΣ και εργαζόμενους του Ιδρύματος.

Η απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά μας για να ανοίξουν οι σχολές είναι να στέλνει ΜΑΤ – ακόμα και ελικόπτερα, να εντείνει την καταστολή, να προχωράει σε προσαγωγές. Δεν μας τρομάζει αλλά μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο αυτό αποδείξαμε και με τα χτεσινά μαχητικά μας συλλαλητήρια.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας! Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα πανεπιστήμια! Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και στις ανάγκες τους. Αντί για την αστυνομοκρατία και την ένταση της καταστολής η κυβέρνηση  να πάρει τώρα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια. Το ξεκαθαρίζουμε ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους συναδέλφους μας στο ΑΠΘ, απαιτούμε εδώ και τώρα:

να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο του ιδρύματος.

να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές.

Καλούμε σε συγκέντρωση καταδίκης σήμερα στις 18:00 στην πλ. Δημ. Αγοράς Χανίων