Οι ανακοινώσεις των Πανεπιστημίων


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης:

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και εκτιμώντας τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, αποφάσισε να ακυρώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα, ματαιώνεται η εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 108ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, στις 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Επίσης, αναβάλλεται η τελετή αναγόρευσης της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε Επίτιμη Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, στις 17.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Αναβάλλονται, ακόμη, τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, στις 17.00, στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, εκτιμώντας τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα και ακολουθώντας με απόλυτη συνέπεια τα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα, αποφάσισε να ακυρώσει την καθιερωμένη τελετή στέψης των ανδριάντων στον χώρο των Προπυλαίων καθώς και την τελετή του επίσημου εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.