Οι θεματικές του διαγωνισμού, οι ημέρες διεξαγωγής και τα βραβεία


Για 4η συνεχόμενη φορά η Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ διοργανώνει το διαγωνισμό Greentech Challenge, ο οποίος και φέτος διακλαδίζεται σε δύο κατηγορίες συμμετεχόντων: Early Stage Startups & Innovation Idea.

Η μέχρι τώρα απήχηση ήταν σημαντική, με τον αθροιστικό συνολικό αριθμό συμμετεχόντων στις προηγούμενες διοργανώσεις να φτάνει τα 780 άτομα.

Οι θεματικές του διαγωνισμού είναι οι εξής:

- Περιβάλλον
- Ενέργεια
- Καινοτόμα Προϊόντα και Προηγμένα Υλικά
- Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις
- Διαχείριση Ελαστικών
- Ορυκτές Πρώτες Ύλες

Σε ποιους απευθύνεται;

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές, απόφοιτους, ερευνητές ή startups που θέλουν να αναπτύξουν μία καινοτόμο ιδέα στους παραπάνω τομείς και να ανακαλύψουν τις πτυχές της πράσινης επιχειρηματικότητας στο ελληνικό Startup Οικοσύστημα.

Διαδικασία

Η διοργάνωση μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών trainings, εξασφαλίζει για κάθε συμμετέχοντα καθοδήγηση και συμβουλευτική τόσο κατά την φάση του σχεδιασμού των καινοτόμων ιδεών όσο και κατά την παρουσίασή τους.

Η εκάστοτε ομάδα καθοδηγούμενη από έναν μέντορα δημιουργεί, οργανώνει και παρουσιάζει το επιχειρηματικό της σχέδιο κατά την διαγωνιστική διαδικασία.

Βραβεία

Τα παραπάνω από μόνα τους είναι ήδη ένα κίνητρο συμμετοχής, δεδομένων των εμπειριών και της δικτύωσης, παρόλα αυτά ο διαγωνισμός προσφέρει περισσότερα σε αυτούς που θα διακριθούν.

Συγκεκριμένα προσφέρει:

- Χρηματικά τιμητικά βραβεία
- Απευθείας πρόκριση στην τελική φάση αξιολόγησης του RG YEP 20 στο Λονδίνο για την νικήτρια ομάδα εφόσον αν πληροί τις προϋποθέσεις
- Απευθείας συμμετοχή των 3 πρώτων ομάδων σε θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας

- Πιστοποιητικό Διάκρισης
- Δημοσιότητα για το προϊόν/λύση αλλά και την προσπάθεια

Ημέρες & Ώρες Διεξαγωγής

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για δύο μήνες και οι ημερομηνίες για τα επιμέρους events έχουν οριστεί φέτος ως εξής:

- 1st Bootcamp Training Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 17:00 – 21:00
- 2nd Bootcamp Training Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 17:00 – 21:00
- 3rd Bootcamp Training Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου 17:00 – 19:00
- Διεξαγωγή Ημιτελικού και Τελικού Διήμερο 12 & 13 Δεκεμβρίου

Λόγω της πανδημίας, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αξιοποιώντας την εξ’ αποστάσεως διαδικασία για την εδραίωση του διαγωνισμού σε εθνικό επίπεδο, με τη συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Η δυνατότητα υποβολής θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 08 Δεκεμβρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.