Ποια τα αιτήματά τους;


"Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν τους τελευταίους δύο μήνες για τους οικοτρόφους της Κομοτηνής. Έχουμε βρεθεί στο επίκεντρο μίας λυσσασμένης επίθεσης αλλά και ανευθυνότητας από μέρους των πρυτανικών αρχών. Όλα ξεκίνησαν από την εκκένωση που διέταξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όπου εν αντιθέσει με τα περισσότερα ιδρύματα, για ακόμα μία φορά, το ΔΠΘ έκανε την διαφορά. Αυτό συνέβη, καθώς δεν φρόντισε ούτε στο ελάχιστο για την προστασία των φοιτητών του, προτείνοντάς μας να μετακομίσουμε σε καταλύματα αστέγων. Οι εικόνες που αντικρίσαμε στα συγκεκριμένα καταλύματα ήταν η απεικόνιση της διαχείρισης που λάβαμε από το πρυτανικό επιτελείο, καθώς κατσαρίδες, αράχνες αλλά και λερωμένα στρώματα εξέφραζαν την αλληλεγγύη προς το πρόσωπο μας.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε πως το διοικητικό επιτελείο, αποφάσισε, ως προειδοποίηση για την εκκένωση των εστιών, να αναγγείλει την παύση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Οι πρυτανικές αρχές ασχέτως από τις παραπάνω πρωτοβουλίες αρνούνται να ανοίξουν τις εστίες. Σε αντίθεση της εκ διαμέτρου διαφορετικής στάσης των περισσότερων ιδρυμάτων της χώρας προς τους φοιτητές. Αρκετοί οικοτρόφοι εργάζονται και το επίσημο άνοιγμα των καταστημάτων από την κυβέρνηση τους οδηγεί στην ανεργία. Πολλοί οικοτρόφοι έρχονται αντιμέτωποι με οικογενειακά επεισόδια (βία, καυγάδες) ως αποτέλεσμα την αδυναμία πραγματοποίησης των στόχων τους για διάβασμα. Τι ακριβώς θέλει να μας πει το ΔΠΘ με τα παραπάνω; Ποιες ακριβώς αρετές και αξίες εκπροσωπεί; Ως άτομα της κοινωνίας αρνούμαστε να συμμορφωθούμε με αυτές τις αποφάσεις.

 Το δικαίωμα μας για την στέγαση δεν μπορεί κανείς να μας το στερήσει με αποφάσεις που θυμίζουν την 21η Απριλίου. Εμείς λοιπόν μπροστά σε αυτά τα γεγονότα δεν υποχωρούμε. Παρακάτω ακολουθεί το ψήφισμά μας που εξηγεί αναλυτικά την ανάγκη επανέναρξης λειτουργίας των εστιών υπογεγραμμένο από εκατοντάδες φοιτητές. Ακόμα, υπάρχει και το ψήφισμα που έχει υπογραφεί από 155 εστιακούς. Για μία φορά και μόνο ας μας διαψεύσουν κάνοντας το αυτονόητο. Να ανοίξουν τις εστίες τώρα." 

Το ψήφισμα των φοιτητών:

"Η λεγόμενη «επιστροφή στην κανονικότητα» θέτει επιτακτικά το ερώτημα του τι μέλει γενέσθαι επί του ανοίγματος των Σχολών και του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων. Παράλληλα τα άνωθεν ερωτήματα ανοίγουν και το ζήτημα των Φοιτητικών Εστιών. Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως, στο πλαίσιο τήρησης του τελευταίου Φ.Ε.Κ., όσον αφορά τις Εστίες,  δήλωσε πως θα ανοίξουν μόνο για φοιτητές/τριες που έχουν εργαστηριακές υποχρεώσεις. Έτσι, αφενός το Υπουργείο αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του σε πανελλαδική κλίμακα όσον αφορά την απόπειρα εκκένωσης των Φ.Ε., αφετέρου διαμηνύει εκ νέου πως οι Εστίες δεν είναι σπίτια των φοιτητών/τριών. Ωστόσο, με τη συγκεκριμένη δήλωση δεν λαμβάνονται υπόψη διάφοροι βαρυσήμαντοι λόγοι  που υφίστανται και κάνουν αναγκαία την επιστροφή των οικότροφων στις Εστίες.

Συγκεκριμένα, ως οικότροφοι θέλουμε να θέσουμε τους λόγους που το άνοιγμα των Εστιών αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη . Καταρχάς, αρκετοί από εμάς εργάζονται στην πόλη της Κομοτηνής, και το άνοιγμα της οικονομίας που ξεκινά θα μας καλέσει να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Σε περίπτωση που δεν το πράξουμε θα χάσουμε τις δουλειές μας, δουλειές που μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε τις σπουδές μας και είναι ζωτικής σημασίας για εμάς . Επιπλέον, το να χάσουμε τις δουλειές μας σε μια πόλη όπως η Κομοτηνή με μικρή αγορά εργασίας δύναται μακροπρόθεσμα να είναι ίσως και καταστροφικό για την ολοκλήρωση των σπουδών. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί αυτό το σενάριο είναι οι Εστίες να ανοίξουν ούτως ώστε να έχουμε την κατοικία στην οποία μπορούμε να διαμείνουμε.

Επιπλέον, η διεκπεραίωση των ακαδημαϊκών μας υποχρεώσεων καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη. Πιο αναλυτικά καθώς προερχόμαστε από ευάλωτες οικογένειες, κάποιοι/ες από εμάς δεν έχουν πρόσβαση στο internet. Επιπροσθέτως πολλοί/ες από εμάς είμαστε είτε στην κατηγορία των τρίτεκνων είτε σε αυτή των πολύτεκνων. Είναι αδύνατο λοιπόν να προετοιμαστούμε για την εξεταστική σε ένα σπίτι στο οποίο διαμένουν 5+ άτομα, με διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες. Οι συνθήκες αυτές καταστούν το διάβασμα ασφυκτικό, υπάρχει έλλειψη ζωτικού χώρου, για να μην αναφερθούμε και στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας που έχει πάρει ανησυχητικές διστάσεις εν μέσω καραντίνας. 

Ένα ακόμα ερώτημα που τίθεται είναι το πως θα προμηθευτούμε τα απαραίτητα υλικά για την προετοιμασία μας για την εξεταστική (βλέπε σημειώσεις, παλαιότερα συγγράμματα κτλ) όταν αυτά δεν μας τα παρέχει το πανεπιστήμιο και το μόνο μέρος στο οποίο μπορούμε να τα βρούμε είναι η Κομοτηνή.

Οι άνωθεν δυο λόγοι, εξηγούν με κατανοητό τρόπο κατά την γνώμη μας, μια αντικειμενική συνθήκη που διαμορφώνεται για την πλειοψηφία των οικότροφων, με μόνη δυνατή επίλυση την επαναλειτουργία των Φοιτητικών Εστιών. Υπάρχει όμως ένας φόβος ως προς το προχώρημα της άνωθεν διαδικασίας, λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που διαμορφώνει η πανδημία. Είναι κατανοητός αυτός ο φόβος από μέρος μας, αν και  ομολογουμένως αδικαιολόγητος. Κατά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, υπήρξαν τρομερές αντιδράσεις στο μέτρο εκκένωσης των Φοιτητικών Εστιών, από μέρους μας, καθ’ ότι ακριβώς όσοι διαμέναμε εκείνη την περίοδο στις Εστίες, τηρούσαμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, εκμεταλλευόμενοι και την απόσταση που έχει η Εστία από την πόλη της Κομοτηνής, ως μια άλλη μορφή φυσικής καραντίνας. Δεν κάναμε χαβαλέ, με πάρτι και απανωτές συναρθρώσεις. Είμαστε φοιτητές/τριες με συνείδηση! Όταν μας ζητήθηκε να γυρίσουμε στον τόπο κατοικίας μας, αντιδράσαμε καθώς το μέτρο αυτό ήταν επικίνδυνο για την δημόσια υγεία σε αντίθεση με τη διαμονή μας στις Εστίες. Εν κατακλείδι, εάν με κάποιο τρόπο η ανησυχία για την δημόσια υγεία αποτρέπει την επιστροφή μας, κρίνουμε αναγκαίο να θέσουμε σε μια πραγματική βάση την κουβέντα, καθ’ ότι αυτή η ανησυχία στηρίζεται κατά βάση σε προκατάληψη και όχι στην πραγματικότητα.

Τα παραπάνω μεταφέρθηκαν στην Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Φοιτητικής Μέριμνας κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η απάντηση που πήραμε παρά το θετικό κλίμα που διαπιστώσαμε, συνίσταται σε ένα αόριστο «θα δούμε». Αυτό δεν μας καλύπτει! Ο χρόνος πιέζει και δεν προτιθέμεθα να περιμένουμε για μια απάντηση από τις Πρυτανικέ Αρχές  την τελευταία στιγμή, σε ένα τόσο κρίσιμο για εμάς  ζήτημα, πόσο μάλλον όταν αυτή ενδέχεται να είναι και αρνητική. Καταγγέλλουμε την κωλυσιεργία και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άνοιγμα των Φοιτητικών Εστιών Κομοτηνής στις 18/05

Ενεργοποίηση της απαραίτητης μέριμνας για την διαμονή μας, με δρομολόγια, σίτιση και ζεστό νερό.

Συχνές απολυμάνσεις των χώρων της Εστίας, καθώς και παροχή μασκών και λοιπών απαραίτητων ειδών προστασίας τόσο στο προσωπικό των Εστιών, όσο και στους οικότροφους.

 1. 1) Nasivaliev Albert (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 2. 2) Άγγελος Μποιμπούρης (Οικονομικών επιστημών)
 3. 3) Αγορίτσα Ντριγκόγια (Ελληνική φιλολογία)
 4. 4) Αθανάσιος Σύκος (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 5. 5) Αλατζία Φωτεινή (Γλώσσας φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 6. 6) Αλεξάνδρα Κεμενετζή (Κοινωνική Εργασία)
 7. 7) Αλεξανδράκη Παναγιώτα Πόπη (Οικονομικών επιστημών)
 8. 8) Αλεξάνδρα Πιπερίδου (Ελληνική Φιλολογία)
 9. 9) Αλέξανδρος Κολαίτης (Ιστορία Εθνολογία)
 10. 10) Αλέξανδρος Φέκα (Οικονομικών επιστημών)
 11. 11) Αναστασία Αλεξοπούλου (Ιστορία Εθνολογία)
 12. 12) Αναστασία Αμανιού (Πολιτικών επιστημών) 
 13. 13) Αναστασία Γεωργοπούλου (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 14. 14) Αναστασία Νικοπούλου – φιλολογία
 15. 15) Αναστασία Πλαστρά (Κοινωνική πολιτική)
 16. 16) Αναστασία Τσαριχίδη (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 17. 17) Αναστάσιος Παναγιωτίδης (Ελληνική φιλολογία)
 18. 18) Ανατολή Μιχαηλίδου (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 19. 19) Ανδρονίκη Κουτσιανού  (Πολιτικών επιστημών)
 20. 20) Ανθη Λαμπροπουλου – (Νομική Σχολή)
 21. 21) Αννα Δαμακουδη – (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 22. 22) Αννα Μαρία Τζιολη (Πολιτικών επιστημών)
 23. 23) Αράπογλου Άννα (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 24. 24) Αρίστος Τσιχουρίδης (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 25. 25) Αφροδίτη Τσαγιανίδου (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 26. 26) Βαγγέλης Μούτσιος (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 27. 27) Βάγια Τσιαντή (Κοινωνική Εργασία)
 28. 28) Βασίλειος Πιτσιλός (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 29. 29) Βασιλης Βελαορας (Ιστορία Εθνολογία)
 30. 30) Βασίλης Ήλκος (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 31. 31) Βασίλης Καφφάτος (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 32. 32) Βασίλης Κείσογλου  (Οικονομικών Επιστημών)
 33. 33) Βασίλης Νάσος (Οικονομικών Επιστημών)
 34. 34) Βασίλης Τσαπούρης (Ιστορία Εθνολογία)
 35. 35) Βέρα Ζόγκαι (Νομική Σχολή)
 36. 36) Γεωργία Μαυρογιάννη (Νομική Σχολή)
 37. 37) Γεωργία Παρασκευαίδου (Ελληνική φιλολογία)
 38. 38) Γεωργία Πουλογιαννοπούλου (Πολιτικών επιστημών)
 39. 39) Γεώργιος Αποστολίδης (Πολιτικών επιστημών)
 40. 40) Γιώργος Γιαννακίδης – (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 41. 41) Γιώργος Λιούμπας (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 42. 42) Γιώργος Οκταπόδας (Ιστορία Εθνολογία)
 43. 43) Δάφνη Χαρακοπούλου (Κοινωνική Εργασία)
 44. 44) Δέσποινα Νονόγλου (Ελληνική φιλολογία)
 45. 45) Δέσποινα Ορφανίδου (Κοινωνική Εργασία)
 46. 46) Δέσποινα Παράσογλου (Οικονομικών Επιστημών)
 47. 47) Δήμητρα Κοσμίδου (Κοινωνική Εργασία)
 48. 48) Δημητρα Χασιωτη – (Κοινωνική πολιτική) 
 49. 49) Δημήτρης Κοντάκης (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 50. 50) Δημήτρης Κοτρωνάκης (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 51. 51) Δημήτρης Μπερμετζίογλου (πολιτική επιστήμη)
 52. 52) Δουκάκη Κωσταντίνα (Κοινωνική Εργασία)
 53. 53) Ελευθερία Κασιάρα (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 54. 54) Έλενα Δρένου (Κοινωνική Εργασία) 55)
 55. Ελένη Σαμοθράκη (Νομική Σχολή)
 56. 56) Ελένη Τζέζο (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 57. 57) Ελισάβετ Σιμοπούλου (Κοινωνική Εργασία)
 58. 58) Έμμα Σέικου  (Ιστορία Εθνολογία)
 59. 59) Ενις Χοτζόγλου  (Νομική Σχολή)
 60. 60) Ειρήνη Χαλκιά (Οικονομικών Επιστημών)
 61. 61) Έρρικα Μπάτσιου (Νομική Σχολή)
 62. 62) Ευαγγελία Ιωαννίδου (Ιστορία Εθνολογία)
 63. 63) Ευαγγελία Κλλογκιέρι (Ελληνική φιλολογία)
 64. 64) Ευαγγελία Ντέντκα (Οικονομικών επιστημών)
 65. 65) Ευαγγελία Παρασχάκη (Ιστορία Εθνολογία)
 66. 66) Ευαγγελία Κόλλια (Κοινωνική Εργασία)
 67. 67) Ευγενία Μαχαιρίδη (Κοινωνική Εργασία)
 68. 68) Ευγενία Στεφανίδου (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 69. 69) Εύη Παπανδρέου (Κοινωνική Εργασία)
 70. 70) Ζαχαρακη Μαρια – (Οικονομικών επιστημών)
 71. 71) Ζαχαράκης Πέτρος (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 72. 72) Ζωη Πανταζιδου – Ιστοριας και Εθνολογιας
 73. 73) Ζωή Σοάρες (Κοινωνική πολιτική)
 74. 74) Θεοδώρα Κατσίνα (πολτικό)
 75. 75) Θεοφανώ Ειρήνη Σωλήνη (Νομική Σχολή)
 76. 76) Ιωάννης Φελεσάκης (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 77. 77) Ιωσηφίδου Ειρήνη (Οικονομικών επιστημών)
 78. 78) Κάβουρας Περικλής (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 79. 79) Καπελέρη Καλλιόπη Διονυσία (Νομική Σχολή)
 80. 80) Καραουλάνη Άννα (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 81. 81) Κασιανη Αναστασοπουλου (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 82. 82) Κιμίνου Καλλιόπη (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 83. 83) Κοκολιού Πασχαλίνα Μαρία (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 84. 84) Κριστιάν Σινανάι (πολιτική επιστήμη)
 85. 85) Κωνσταντίνα Μπιλιώνη (πολιτικές επιστήμες)
 86. 86) Κωσταντινος Βαγιωτης (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 87. 87) Κωσταντίνος Καρσονίδης (Κοινωνική Διοικήση)
 88. 88) Κωσταντίνος Ραβανός (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 89. 89) Λευτέρη Παπαευθυμίου (Κοινωνική Εργασία)
 90. 90) Λευτέρης Αθανασιάδης (Πολιτικών επιστημών)
 91. 91) Λευτέρης Μπόρας (Οικονομικών επιστημών)
 92. 92) Λευτέρης Παπ.    (Κοινωνική Εργασία)
 93. 93) Λουκίδου Ευδοξία (Κοινωνική Εργασία)
 94. 94) Μαλντίν Τζανγκόλλι (πολιτική επιστήμη)
 95. 95) Μάνος Γαύρου (Οικονομικών επιστημών)
 96. 96) Μάρθα Κουμανίδου (Κοινωνική Εργασία)
 97. 97) Μάρθα Παρασχάκη (Οικονομικών επιστημών)
 98. 98) Μαρια Αντωνιου  (Νομική Σχολή)
 99. 99) Μαρία Ζαχαράκη (Οικονομικών επιστημών)
 100. 100) Μαρία Κεμενετζή (Ελληνική φιλολογία)
 101. 101) Μαρία Κουμπατίδου (πολιτική επιστήμης)
 102. 102) Μαρία Λουζικιώτη (Πολιτικών Επιστημών)
 103. 103) Μαρία Σιμίτση (Ελληνική φιλολογία)
 104. 104) Μαρία Τασίδου (Ελληνική φιλολογία)
 105. 105) Μαριάνθη Καβαρνίδη (Νομική Σχολή)
 106. 106) Μαριλένα Κοιντόση (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 107. 107) Μαρίνα Δάμκαλη (Ιστορία Εθνολογία)
 108. 108) Μαρινα Κεδρα (Κοινωνική Εργασία)
 109. 109) Ματίκο Όλγα (Νομική Σχολή)
 110. 110) Μικαέλα φιάσκα -(Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού) 
 111. 111) Μουράτ Σοφτά (Ιστορία Εθνολογία)
 112. 112) Μπασδάνης Χρήστος (Οικονομικών επιστημών)
 113. 113) Μπιτσάκη Ελένη (Ελληνική φιλολογία)
 114. 114) Νεκτάριος Κονόμι (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 115. 115) Νικολαος Δρουζης – Ελληνικη (Ελληνική φιλολογία)
 116. 116) Νικολαος Καλπακιδης – Ιστοριας και Εθνολογιας
 117. 117) Νικόλας Παναγιωτόπουλος (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 118. 118) Ντινάκους Μάριο (Οικονομικών Επιστημών)
 119. 119) Ξανθόπουλος Αλέξανδρος (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 120. 120) Παναγιώτα Καραχάλιου (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 121. 121) Παναγιώτα Λασκάκη (Οικονομικών επιστημών)
 122. 122) Παναγιώτης Ντέκας (Πολιτικών επιστημών)
 123. 123) Παναγιώτης Ρίζος (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 124. 124) Παπαπάνου Βασιλική (Ελληνική φιλολογία)
 125. 125) Παρασκευή Βαή (Κοινωνική πολιτική)
 126. 126) Πηνελόπη Φωτίου (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού Παρευξεινίων χωρών)
 127. 127) Ροζίνα Μεταξά (Οικονομικών επιστημών)
 128. 128) Ρουσλάνα Καρακαλίδη (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 129. 129) Σάββας Παναγιωτίδης (Οικονομικών επιστημών)
 130. 130) Σαλαλέ Φιλίππα (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 131. 131) Σαρδή Ευανθία (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 132. 132) Σεραφέα Ευαγγελία (Ελληνική φιλολογία)
 133. 133) Σήλια Γιαννοπούλου (Πολιτικών επιστημών) επιστημών)
 134. 134) Σκαρλάτος Δημήτρης (Νομική Σχολή)
 135. 135) Σουλτάνα Μπουζούκη (Κοινωνική Εργασία)
 136. 136) Σοφία Μαχαιρίδου (Ιστορία Εθνολογία))
 137. 137) Σοφία Παπασιμακοπούλου (Νομική Σχολή)
 138. 138) Σπυριδούλα Τριανταφύλλου (Κοινωνική Εργασία)
 139. 139) Στέλλα Παπαδοπούλου (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 140. 140) Στυλιανή Μαρία Δαραβίγκα (Ελληνική φιλολογία)
 141. 141) Σωτηρία Καζαντζίδου (Τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού)
 142. 142) Σωτηρία Κάκου (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 143. 143) Σωτηρίου Μαρία (Οικονομικών Επιστημών)
 144. 144) Τομπουλίδης Πέτρος (Οικονομικών επιστημών)
 145. 145) Τουρκογεώργου Κατερίνα (Νομική Σχολή)
 146. 146) Τσολερίδου Μελίνα (Ελληνική φιλολογία)
 147. 147) Φωτεινή Καζάκου (Γλώσσας, φιλολογίας και πολιτισμού παρευξεινίων χωρών)
 148. 148) Χάνος Κωσταντίνος (Οικονομικών επιστημών)
 149. 149) Χασιώτη Ελένη (Νομική Σχολή)
 150. 150) Χατζηγεωργίου Ιάσονας (Κοινωνική Εργασία)
 151. 151) Χρήστος Παρασκευόπουλος (Οικονομικών επιστημών)
 152. 152) Χρύσα Κασσαβέτη (Πολιτικών επιστημών) επιστημών)
 153. 153) Χρύσα Μέλλιου (Κοινωνική Εργασία)
 154. 154) Χρήστος Λιάπης (Ιστορία εθνολογία)