Το πλάνο για τη φετινή εαρινή...


Ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 σχετικά με τον τρόπο που προβλέπεται να διεξαχθεί η φετινή εαρινή εξεταστική.  Και με εξ αποστάσεως εργασία και με προφορική εξέταση και με φυσική παρουσία φοιτητών, όπου απαιτείται, αναμένεται να διεξαχθεί η εξεταστική των φοιτητών των Πανεπιστημίων σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις των φοιτητών ο Υφυπουργός ανέφερε ότι προτάθηκε στα πανεπιστήμια να γίνει όπου μπορεί η εξέταση μέσω εργασίας από το σπίτι σε συνδυασμό με εξ αποστάσεως προφορική εξέταση. Όπου απαιτείται όμως φυσική παρουσία, οι καθηγητές θα υπακούσουν υποχρεωτικά στα μέτρα τα οποία θα ορίσει η επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα σε μαθήματα που έχουν μικρό αριθμό φοιτητών, θα μπορεί να εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως εξέταση ενώ σε μαθήματα με μεγάλο αριθμό φοιτητών η εξέταση θα γίνεται δια ζώσης, με φυσική παρουσία των φοιτητών, σύμφωνα με τα μέτρα ου θα ορίσει ο ΕΟΔΥ.

Αυτά τα μέτρα θα αφορούν πόσοι φοιτητές θα μπορούν να βρεθούν σε μια αίθουσα, σε ένα αμφιθέατρο και πόσο θα είναι και η διάρκεια της εξέτασης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό ο νόμος ορίζει ότι ο καθηγητής είναι αρμόδιος να ορίσει τον τρόπο που θα αξιολογήσει τους φοιτητές.

Θα χρειαστεί η εξέταση να γίνει παράλληλα σε πολλές αίθουσες και είναι λογικό πως αυτή η εξεταστική περίοδος να κρατήσει παραπάνω χρονικό διάστημα (δηλαδή να επιμηκυνθεί).

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.