Οι σημερινές δηλώσεις της Κεραμέως!


Η υπουργός Παιδείας μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και  παρουσιάστηκε ιδιαίτερα θετική σχετικά με το σενάριο για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

''Περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το μήνα Μάιο και πώς αυτή θα αφορά τις εκπαιδευτικές δομές'' .

 Η υπουργός επανέλαβε πως επεξεργάζονται σενάρια για την άμεση επιστροφή των μαθητών, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα έχουν οι μαθητές της Γ' Λυκείου και οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εντός Ιουνίου και να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια των εξετάσεων και επιπλέον αίθουσες από τα Γυμνάσια. 

''Δεν είναι η πρόσθεση μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο'' ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας πως μπορεί να δοθεί μια μικρή παράταση του διδακτικού έτους.

Σε περίπτωση που ανοίξουν τα σχολεία και οι ειδικοί εισηγηθούν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός, επισήμανε πως υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση των μαθητών ανά τάξη και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις των ειδικών την επόμενη εβδομάδα.