Στην ομορφότερη χώρα του κόσμου


Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία πανέμορφη χωρά που πάντα οι ηλιόλουστες μέρες θα μας φτιάχνουν τη διάθεση, τα ηλιοβασιλέματα στα νησιά θα μας μαγεύουν και οι εξορμήσεις θα μας εντυπωσιάζουν.

santorini.jpg

Βάσει στοιχείων του ΙΝΣΕΤΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2019 υπήρξε αύξηση τουριστικών αφίξεων αλλά και εισπράξεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Αυτό επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά, ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς και ότι ο τουρισμός ήταν, είναι και θα είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων της χώρας. Όχι μόνο για την ομορφιά της, αλλά και για την ιστορία της και όλα αυτά που έχει να διδάξει για τον πολιτισμό και την δημοκρατία.

greece.jpg

Αν λοιπόν έχεις πάθος με τον τουρισμό, μπορείς να το κάνεις επάγγελμα και να πετύχεις, σε μία χώρα που πάντα θα καλωσορίζει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στον τουριστικό κλάδο οι ειδικότητες είναι πολλές και οι επιλογές εργασίας ακόμα περισσότερες, αν φυσικά έχεις την κατάλληλη γνώση! Η επιλογή της σχολής αλλά και των καθηγητών που θα σε μάθουν πώς να κάνεις επάγγελμα το πάθος σου, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που μπορεί να σε οδηγήσει οπουδήποτε στον κόσμο, άρα θα πρέπει να προσέξεις:

1.    Η σχολή που θα επιλέξεις να είναι αναγνωρισμένη αλλά και να παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.
2.    Να δίνει έμφαση όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στα εργαστηριακά μαθήματα.
3.    Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις να είναι σύγχρονες για να συνάδουν με την εξέλιξη του κλάδου.
4.    Να έχει προσεκτικά επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη σταδιοδρομία.
5.    Να έχει τη δυνατότητα να παρέχει όση περισσότερη γνώση χρειαστείς. Είτε μέσω σεμιναρίων, διαλέξεων, Ημερίδων ή εκπαιδευτικών επισκέψεων αλλά και την ευκαιρία να μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό.
6.    Να μπορεί να σου εξασφαλίσει την πρακτική άσκηση που θα χρειαστείς.
7.    Να έχει εξειδίκευση
8.    Και πολύ σημαντικό, το Δίπλωμα να είναι υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Διεξάγοντας μία έρευνα, ανακάλυψα ότι η LE MONDE, παρέχει όλα τα παραπάνω με μοναδικό στόχο να προσφέρει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στις ειδικότητες του τουρισμού, με έμπειρους καθηγητές, ώστε οι απόφοιτοί του να αναγνωρίζονται ως οι κορυφαίοι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς!

Όποιο κι αν είναι το πάθος σου, Chef, Pastry Chef, Hotel Management ή Tourism Management μπορείς να το πραγματοποιήσεις!

Chef

chefcooking.jpg

preparation.jpg

Δημιουργικότητα & φαντασία, αγάπη για το καλό φαγητό, τις πλούσιες γεύσεις & την ενασχόληση με την κουζίνα αλλά και ομαδικό πνεύμα & συνεργασία, είναι αυτά που χρειάζονται αν θέλεις να ακολουθήσεις ένα από τα πιο δημιουργικά επαγγέλματα, αυτό του Chef.

Pastry Chef

pastry_chef.jpg

pastrypreparation.jpg

Φαντασία & δημιουργική διάθεση, ακρίβεια στις κινήσεις, υψηλό αισθητικό κριτήριο, τάση ανακάλυψης νέων γεύσεων αλλά και πειραματισμός στη διακόσμηση & παρουσίαση εδεσμάτων – επιδορπίων & αρτοσκευασμάτων. Αυτά χρειάζεται ένας καταξιωμένος Pastry Chef.

Hotel Management

hotel_management.jpg

Αν σε χαρακτηρίζουν η ευγένεια, η άνεση στην επικοινωνία και το ενδιαφέρον για ποιοτική εξυπηρέτηση & κοινωνικές συναναστροφές τότε το Hotel Management είναι η κατάλληλη ειδικότητα για σένα.

Tourism Management

tourism_management1.jpg

To Tourism management απαιτεί ικανότητα στην οργάνωση, άνεση στην επικοινωνία, έφεση στις ξένες γλώσσες, ευγένεια, συνέπεια & τυπικότητα στην εργασία τους αλλά κυρίως, αγάπη για τα ταξίδια.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ότι οι απόφοιτοι της LE MONDE δουλεύουν σε καταξιωμένα εστιατόρια, μεγάλες τουριστικές μονάδες, ακόμα και σε Βασιλικές οικογένειες!

Για αυτό, όταν αποφασίσεις το πάθος σου να το κάνεις επάγγελμα να επιλέξεις τον καλύτερο συνοδοιπόρο!

LE MONDE Website:http://www.lemonde.edu.gr/
Facebook:www.facebook.com/LE.MONDE.Institute
Instagram:https://www.instagram.com/le_monde_edu_official_page
YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCDvOonBJ2vrSiozqzpncu7g