Αυτά που είδαμε στις 3 σκηνές, με 25 ομιλητές και πάνω από 2.300 σύνεδρους


Με αφετηρία το «Χ», τη μεταβλητή που μας θυμίζει ότι η μόνη σταθερά στη ζωή μας είναι η αλλαγή, το 10ο και επετειακό TEDxAthens ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου στην sold out αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Λυρικής Σκηνής στο Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

TEDx2019b.jpg

 

Η φετινή διοργάνωση, κάνοντας πράξη τη βασική αρχή για προβολή «Ιδεών Που Αξίζει Να Διαδοθούν», δημιούργησε μοναδικές εμπειρίες στο χώρο της Λυρικής Σκηνής και της Εναλλακτικής Σκηνής που στόχο είχαν να συμβάλλουν στην καλυτέρευση και την ανάπτυξη της ανθρώπινης ζωής. Περισσότερα από 2.300 άτομα που έδωσαν το «παρών», απήλαυσαν 18 ώρες περιεχομένου με 25 ομιλητές και μοναδικά workshops, βιώνοντας μια συναρπαστική #TEDxΑth εμπειρία.

Οι ομιλητές από όλο τον κόσμο που ανέβηκαν στην κεντρική σκηνή του φετινού TEDx Athens μοιράστηκαν με το κοινό ένα ταξίδι αναζήτησης για την ανακάλυψη του πώς θέλουμε να μοιάζει ο κόσμος μας στα επόμενα δέκα χρόνια. Η τεχνολογία, το περιβάλλον, η κοινωνία, η επιστήμη, η μαγεία, η μουσική, η περιέργεια και φυσικά η αυτοεξέλιψη είναι μόνο μερικά από τα «μυστικά» εφόδια που μοιράστηκαν με το κοινό οι διακεκριμένοι συνοδοιπόροι για την αναζήτηση της μεταβλητής «Χ».

TEDx2019c.jpg

 

Παράλληλες δράσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Εναλλακτική Σκηνή, που φέτος φιλοξένησε ένα μοναδικό line-up ομιλητών, όσο και στο LAB όπου οι σύνεδροι μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μια σειρά από εργαστήρια αλλά και Q&A sessions.

Ορισμένες από τις χαρακτηριστικές ομιλίες ήταν οι ακόλουθες:

Arun Gandhi, Ακτιβιστής/Συγγραφέας

«Πρέπει να ρωτήσουμε τους εαυτούς μας: Στην περίπτωση που κάποιος μας έκανε το ίδιο, θα μας πλήγωνε ή θα μας βοηθούσε; Αν καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι θα μας πλήγωνε τότε αυτό θα ήταν παθητική βία».

Mina Dennert, Συγγραφέας & Δημοσιογράφος

«Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν όλοι εμείς που παραμένουμε σιωπηλοί, ξεκινούσαμε να λέμε όσα σκεφτόμαστε. Ίσως τότε σταματούσε η πόλωση»

Renée Watson, Entrepreneur, Επιχειρηματίας & Επιστήμονας

«Θα μπορούσε η περιέργεια να αποτελέσει το μυστικό για μια ζωή γεμάτη από θαύματα;»

Chris Skinner, Συγγραφέας

«Η τεχνολογία βελτιώνει την κοινωνία»

Κώστας Μπέκας, Computer Scientist

«Το όνειρο της τεχνητής νοημοσύνης είναι στην πραγματικότητα πάρα πολύ παλιό.»

Mari Andrew, Συγγραφέας/Καλλιτέχνης

«Δεν μπορείς να παρακάμπτεις τα συναισθήματα, πρέπει να περάσεις από μέσα τους.»

Άρτεμις Αλεξιάδου, Γλωσσολόγος

«Οι γλώσσες δεν γίνονται χειρότερες ή καλύτερες με την γλωσσική επαφή, απλώς αλλάζουν»

Avner Halperin, Co-Founder @EarlySense, Entrepreneur

«25.000 άνθρωποι ζούν σήμερα εξαιτίας της εμπιστοσύνης που έχει καλλιεργηθεί μεταξύ γιατρών και τεχνητής νοημοσύνης».

Christopher C.King, Μουσικολόγος/ Συγγραφέας

«Η μουσική μας θεραπεύει και μας ολοκληρώνει!»

Την ίδια στιγμή, μια σειρά από δραστηριότητες έλαβαν χώρα στους υπόλοιπους χώρους του ΚΠΙΣΝ δημιουργώντας μια μοναδική και ολοήμερη εμπειρία για τον καθένα.

Με τη λήξη της 10ης διοργάνωσης του TEDxAthens, δόθηκε  το έναυσμα για μία  καινούρια διαδρομή σε μία μια ακόμα δεκαετία αναζητήσεων. Το TEDxAthens θα επιστρέψει με την 11η εκδήλωσή του τον Μάιο του 2020.

TEDx2019d.jpg

Σχετικά με το TED και το TEDxAthens
Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Το πρώτο TEDxAthens, ένα από τα αρχικά 20 που διοργανώθηκαν στον κόσμο και πρώτο στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2009. Το TEDxAthens παρακολουθείται πάνω από 2.000 άτομα ετησίως και φιλοξενεί γύρω στους 20 ομιλητές, από όλο τον κόσμο.