Είναι για μεταδιδακτορικούς ερευνητές - ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων μέχρι 30 Απριλίου 2019.


Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα / Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρέχει υποτροφίες κινητικότητας σε νέους Έλληνες μεταδιδακτορικούς ερευνητές.

Οι υποτροφίες δίνουν τη δυνατότητα σε νέους ερευνητές να διεξάγουν ερευνητικό έργο σε ένα γαλλικό εργαστήριο σε διάφορα ερευνητικά πεδία. Ημερομηνίες υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι από 14 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου 2019.

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων 2019

Έχοντας ως στόχο την έναρξη ή την ενίσχυση επιστημονικών συνεργασιών υψηλού επιπέδου,  η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος χορηγεί υποτροφίες μεταδιδακτορικής έρευνας διάρκειας 1-4 μηνών, σε νέους Έλληνες επιστήμονες με σημαντική ερευνητική δυναμική και προοπτικές, σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς, με την υποστήριξη του  Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποτροφιών αφορά τα εξής ερευνητικά πεδία:

Βιοεπιστήμες

Βιοτεχνολογίες

Γεωπονία - Αγροδιατροφή

Διάστημα - Αεροναυπηγική

Ενέργεια - Περιβάλλον

Υλικά   

Ψηφιακή επιστήμη

 

Στόχος

Οι υποτροφίες αυτές δίνουν στους νέους/νέες Έλληνες/ίδες ερευνητές/τριες τη δυνατότητα να υλοποιήσουν ένα νέο πρόγραμμα έρευνας ή να ενισχύσουν μια υπάρχουσα επιστημονική συνεργασία, σε μια γαλλική ερευνητική ομάδα της επιλογής τους, η οποία υπάγεται σε ένα Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης, έναν ερευνητικό οργανισμό ή μια επιχείρηση.

Οι υποψήφιοι για μια υποτροφία SSHN θα πρέπει: να έχουν ελληνική ιθαγένεια και να διαμένουν στην Ελλάδα, να είναι ηλικίας έως 40 ετών το ανώτερο, μέσα στο 2019, να έχουν υποστηρίξει μια διδακτορική διατριβή το αργότερο 10 χρόνια πριν την αίτηση ή να έχουν υποστηρίξει τη διδακτορική τους διατριβή πριν τις 30 Ιουνίου 2019, να εργάζονται σε έναν δημόσιο ή ιδιωτικό ερευνητικό οργανισμό ή σε ένα ελληνικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης με μια σύμβαση εργασίας ή έργου εν ισχύ, να προσκομίσουν μία πρόσκληση από τον γαλλικό οργανισμό υποδοχής για ένα πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας.

Κριτήρια επιλογής

Εκτός από την ποιότητα του φακέλου του υποψηφίου, θα δοθεί προτεραιότητα στις ερευνητικές προτάσεις που: είναι ιδιαίτερα καινοτόμες στους προαναφερθέντες τομείς έρευνας, εντάσσονται σε μια υπάρχουσα εταιρική σχέση ή στοχεύουν στη θέσπιση μιας μακρόχρονης συνεργασίας, οδηγούν σε μια επιστημονική δημοσίευση. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε προτάσεις όπου εμπλέκονται οργανισμοί μέλη του ελληνογαλλικού δικτύου καινοτομίας MAZINNOV: https://mazinnov.com/

Τροφεία

Η υποτροφία διάρκειας από 1 έως 4 μήνες χορηγείται αποκλειστικά για το τρέχον έτος. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται σε 1704 ευρώ το μήνα.

Άλλες παροχές: Κοινωνική ασφάλιση, Έξοδα μετακίνησης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας μετ’ επιστροφής, Έξοδα μετακίνησης μεταξύ του αεροδρομίου αφίξεως και του τόπου διαμονής.

Κατάθεση υποψηφιότητας/Κατάρτιση φακέλου

Απαιτείται ηλεκτρονική υποβολή υποψηφιότητας  μέσω της Φόρμας υποψηφιότητας SSHN 2019, με προσοχή στην συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνταχθεί κατά προτίμηση στη γαλλική γλώσσα, αλλά είναι δυνατόν και στην αγγλική σε περίπτωση που η αγγλική γλώσσα είναι η γλώσσα εργασίας.

Διαδικασία:

Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων: 14 Ιανουαρίου 2019

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων: 30 Απριλίου 2019

Η διαδικασία περιλαμβάνει μια πρώτη φάση προ-επιλογής βάσει φακέλου  υποψηφιότητας και μια συνέντευξη. Η πρόσκληση στη συνέντευξη θα σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί το αργότερο 15 μέρες μετά την συνέντευξη.  Καμία ενημέρωση για τα αποτελέσματα δεν θα δοθεί μέσω τηλεφώνου.

Δικαιολογητικά που πρέπει να επισυνάπτονται στην αίτησή σας Ταυτότητα (δύο όψεις) ή διαβατήριο (σε σκαναρισμένη μορφή). Ένα βιογραφικό σημείωμα στα γαλλικά ή στα αγγλικά (έως 3 σελίδες), που θα περιέχει τις δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά µε κριτές καθώς και τις υπόλοιπες επιστημονικές εργασίες ολοκληρωμένες ή εν εξελίξει. Προσκλητήρια επιστολή του Διευθυντή του οργανισμού υποδοχής στη Γαλλία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταδιδακτορικής έρευνας, η οποία θα πρέπει να έχει συνταχθεί στα γαλλικά ή στα αγγλικά. Επιστολή έγκρισης, στα γαλλικά ή στα αγγλικά, από τον Διευθυντή του ελληνικού οργανισμού στον οποίο υπάγεστε. Σύμβαση εργασίας ή έργου εν ισχύ (σε σκαναρισμένη μορφή) για ερευνητικό ή/και διδακτικό έργο στην Ελλάδα.

Προσοχή! Οι αιτήσεις αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά (οι φάκελοι δεν θα κατατίθενται σε έντυπη μορφή) - οι φάκελοι υποψηφιότητας που δεν είναι ολοκληρωμένοι ή δεν τηρούν τις παρούσες οδηγίες δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.