Η συναρπαστική εμπειρία που έζησαν σπουδαστές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Για μία ακόμη χρονιά το πρόγραμμα της Procter & Gamble «Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου» έφερε κοντά στην εταιρεία τους νέους της χώρας. Στόχος για άλλη μία φορά η εκπαίδευση και κατάρτιση του ελληνικού ταλέντου, με γνώση και δεξιότητες που απαιτούνται στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.   

Για πρώτη φορά, μάλιστα, η P&G άνοιξε τις πόρτες του διανεμητικού της κέντρου στον Ασπρόπυργο –το κορυφαίο της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη– σε νέες και νέους φοιτητές σε μία ξεχωριστή εκπαιδευτική συνάντηση. 

Οι φοιτητές του ΕΜΠ περιηγήθηκαν στο υπερσύγχρονο διανεμητικό κέντρο, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τεχνολογικές καινοτομίες και μεθόδους logistics, που εφαρμόζονται στην πράξη από το εξειδικευμένο προσωπικό της P&G. Είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και γνώρισαν τεχνολογίες που δοκιμάζονται πιλοτικά για όλη την εταιρία. 

Κατά την εκπαιδευτική ξενάγηση οι φοιτητές έμαθαν ότι από το διανεμητικό κέντρο Ασπροπύργου εξυπηρετούνται περισσότερες από 1000 παραγγελίες το μήνα, για χιλιάδες κωδικούς προϊόντων που μεταφέρονται σε όλα τα σημεία της Ελλάδας. Ενημερώθηκαν επίσης για τις βέλτιστες τεχνικές ανα-συσκευασίας και τοποθέτησης των προϊόντων στα φορτηγά με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου, και κυρίως τη μείωση των οχημάτων στο δρόμο και τη διασφάλιση 30 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από το περιβάλλον.

Νωρίτερα οι φοιτητές του ΕΜΠ παρακολούθησαν σειρά παρουσιάσεων από τα στελέχη της εταιρίας στα κεντρικά γραφεία της P&G. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους της P&G σχετικά με την προετοιμασία τους για μια σωστή συνέντευξη, τη σύνταξη βιογραφικού, την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, τις ανάγκες και τις τάσεις της αγοράς. 

Η Ασημίνα, φοιτήτρια στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, μοιράστηκε την εμπειρία της:     

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα γιατί πήραμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με στελέχη, που μας έδωσαν κατευθύνσεις και πρακτικές επαγγελματικές συμβουλές. […] Η δράση αυτή μας δίνει την ευκαιρία έστω και μια ημέρα να περάσουμε από το θεωρητικό κομμάτι της σχολής στο πρακτικό και να δούμε πώς είναι κάποιοι κλάδοι του επαγγέλματος και πού θα μπορούσαμε να απασχοληθούμε».

Πάρε μια γεύση από την εμπειρία των φοιτητών του ΕΜΠ