Χορηγούνται από τη γαλλική κυβέρνηση.


Είσαι φοιτητής/φοιτήτρια ελληνικού πανεπιστημίου και θέλεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου στη Γαλλία, παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα;

Όπως γράφει το alfavita.gr, μπορείς να υποβάλεις αίτηση υποψηφιότητας για μια υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (BGF). Τις υποτροφίες αυτές διαχειρίζεται η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Campus France, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και της αεροπορικής εταιρείας Air France.

Κριτήρια επιλεξιμότητας:

-να έχεις ελληνική ιθαγένεια,

-να είσαι γεννημένος μετά την 1η Ιανουαρίου 1995 (ή την 1η Ιανουαρίου 1994 αν είσαι πτυχιούχος πενταετούς προγράμματος σπουδών πολυτεχνικών σχολών),

-να έχεις ολοκληρώσει, το αργότερο μέχρι πριν δύο έτη (ή να ολοκληρώνεις τώρα), ένα πρόγραμμα σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα (πτυχίο), με μέσο όρο βαθμολογίας ανώτερο ή ίσο του 7,5/10.

-να έχεις υποβάλει υποψηφιότητα σ’ ένα ή περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μaster 2, ή Master 1 (στην περίπτωση διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος χωρίς δυνατότητα εισαγωγής στο M2 και κατόπιν αποδείξεως του προαναφερθέντος), σε ένα ή περισσότερα γαλλικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Τα προγράμματα σπουδών MBA εξαιρούνται της υποτροφίας. Βασική προϋπόθεση για την οριστική χορήγηση της υποτροφίας είναι η αποδοχή του υποψήφιου από το ίδρυμα της επιλογής του.

-να έχεις ικανοποιητική γνώση της γαλλικής γλώσσας (Β2 τουλάχιστον) ή της αγγλικής γλώσσας, σε περίπτωση υποψηφιότητας σ’ ένα αγγλόφωνο πρόγραμμα.

-να μην είσαι εγγεγραμμένος σε πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό (με εξαίρεση το πρόγραμμα Erasmus, μια πρακτική άσκηση ή ένα πρόγραμμα εκμάθησης της γαλλικής γλώσσας).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή πάτησε εδώ.