Έλαβε την ανώτατη βαθμολογία σε 3 δείκτες μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων.


Μεταξύ των κυρίαρχων ιδρυμάτων της Ελλάδας είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, σύμφωνα με το παγκόσμιο σύστημα κατάταξης U- Multirank.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στον κόσμο, πολυεπίπεδο σύστημα κατάταξης ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο υποστηρίζεται από την Κομισιόν.

Το U-Multirank δεν είναι αυτό καθεαυτό εργαλείο κατάταξης των Πανεπιστημίων καθώς δεν δημοσιεύει το ίδιο λίστες με την κατάταξη των ιδρυμάτων που συμμετέχουν. 

Σκοπός του είναι να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν εξατομικευμένους καταλόγους των ιδρυμάτων, με βάση τις επιδόσεις τους σε κάποιους δείκτες που καθορίζει ο ίδιος ο χρήστης.

Το σύστημα συγκρίνει τις επιδόσεις των Ιδρυμάτων σε πέντε ευρείες κατηγορίες:

  • Διδασκαλία και Μάθηση (Teaching and Learning), 
  • Έρευνα (Research), 
  • Μεταφορά Γνώσης (Knowledge Transfer), 
  • Διεθνή Προσανατολισμό (International Orientation) και 
  • Συνεισφορά στις Τοπικές Κοινωνίες (Regional Engagement), σε κλίμακα που ποικίλει από το «Α» (πολύ καλό) έως το «Ε» (αδύναμο). 

Φέτος συμμετείχαν συνολικά 1.500 ιδρύματα, τα περισσότερα από το 2104 οπότε ξεκίνησε το U-Multirank, και εξετάστηκαν 10.700 Προγράμματα Σπουδών σε 99 χώρες. 

Από το Πανεπιστήμιο Πατρών εξετάστηκαν 6 Προγράμματα Σπουδών: 
Ηλεκτρολόγων Μηχ/κων & Τ/Υ, Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχ/κων, Οικονομικών Επιστημών, Πολιτικών Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών. 

Το Πανεπιστήμιο έλαβε την ανώτατη βαθμολογία «1» σε τρεις δείκτες:
Πόρους από την έρευνα (external research income), 
ιδιωτικούς πόρους (income from private sources) και 
διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε συνεργασία με τη βιομηχανία (industry co-patents), κατατάσσοντας το στα κορυφαία της Ελλάδας.