Μπράβο στα παιδιά που διακρίθηκαν σε τρεις συνολικά διοργανώσεις...


Δύο χάλκινα μετάλια και τρεις εύφημες μνείες κατέκτησαν έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Χονγκ Κονγκ, που πραγματοποιήθηκε από 5 έως 16 Ιουλίου.

Πρόκειται για τους μαθητές και τις μαθήτριες, Γιώργο Γαβριλόπουλο (Αθήνα) και Ραφαήλ Τσιάμη (Θεσσαλονίκη), που πήραν χάλκινο μετάλλιο, καθώς και Βασίλη Γεωργιάδη (Θεσσαλονίκη), Κορίνα Διγαλάκη (Χανιά) και Παναγιώτη Μισιακό (Αθήνα), που έλαβαν εύφημη μνεία. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοίμασε και υποστήριξε και φέτος τις προσπάθειες των μαθητών, σε εθελοντική βάση.

Τους μαθητές συνόδεψαν ο αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος.

Παράλληλα, στην 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σλάτινα της Ρουμανία (24 έως 29 Ιουνίου 2016) με τη συμμετοχή μαθητών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι έλληνες μαθητές πήραν συνολικά πέντε μετάλλια. Συγκεκριμένα, τα μετάλλια πήραν οι μαθητές: Δημήτρης Λώλας (Τρίκαλα), χρυσό μετάλλιο, Ειρήνη Μηλιώρη (Αθήνα), αργυρό μετάλλιο, Ορέστης Λιγνός (Αθήνα), Ορφέας Πλοιαρίδης (Θεσσαλονίκη) και Ορέστης Τσαταλμπασίδης (Αλεξανδρούπολη), χάλκινο μετάλλιο. Συνοδοί των μαθητών ήταν οι μαθηματικοί κ.κ. Σιλουανός Μπραζιτίκος και Βασίλειος Βισκαδουράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ορέστης Λιγνός είναι μαθητής της τετάρτης τάξης του Δημοτικού!

Τέλος, στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα (5 έως 10 Μαΐου 2016) με τη συμμετοχή έντεκα ομάδων από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και εννέα φιλοξενούμενες χώρες από την Ευρώπη και την Ασία, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η ελληνική αποστολή κατέκτησε δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Συγκεκριμένα, οι Ραφαήλ Τσιάμης και Γιώργος Γαβριλόπουλος πήραν αργυρό μετάλλιο και οι Δημήτριος Μελάς Βασίλειος Γεωργιάδης, Παναγιώτης Μισιακός και Γεώργιος Κοτσόβολης απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο. Συνοδοί των μαθητών ήταν οι μαθηματικοί Σιλουανός Μπραζιτίκος και Αλέξανδρος Συγκελάκης.

Μεγάλος Χορηγός των Ελληνικών Ομάδων ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.