Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές θα πρέπει να έχουν δηλωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017...


Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν αρκετά ενδιαφέρον διαγωνισμό επιστήμης του διαστήματος θα έχουν μαθητές και φοιτητές από όλη την Ευρώπη.

Ο διαγωνισμός προσφέρει σε όσους αγαπούν το διάστημα, από 7-22 ετών, τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. 

Αν λοιπόν είσαι νέος με διάθεση να εξερευνήσεις την επιστήμη του διαστήματος δεν έχεις παρά να να δηλώσεις συμμετοχή, με διεθνή ταξίδια, έπαθλα μεγάλης αξίας, μαθητεία σε διαστημικούς οργανισμούς και εταιρίες αεροδιαστημικής να είναι κάποια από τα δώρα για τους διακριθέντες.

Οι εγγραφές για τον επόμενο κύκλο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 μόλις άρχισαν.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε πολλαπλούς γύρους (εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο) και σε 3 ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες: Skywalkers – ηλικία 7 – 13 (Δημοτικά σχολεία)• Pioneers – ηλικία 14 – 19 (Γυμνάσια – Λύκεια) Pioneers – ηλικία 14 – 19 (Γυμνάσια – Λύκεια) Explorers – ηλικία 17 – 22 (Πανεπιστήμια).

Έμπειροι κριτές θα αξιολογήσουν τις συμμετοχές βάσει της επιστημονικής γνώσης, της πρακτικής εφαρμογής, της ομαδικότητας και της δημιουργικότητάς τους. Για τους νικητές σε εθνικό επίπεδο, που θα διαγωνιστούν στους περιφερειακούς και τον διεθνή τελικό, το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να υποβάλλεται τις συμμετοχές σας, οι οποίες για να είναι έγκυρες θα πρέπει να έχουν δηλωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες – συμπεριλαμβανομένου ενημερωτικού φακέλου για εκπροσώπους ΜΜΕ, καθώς και οδηγίες για ηλεκτρονικές εγγραφές και υποβολή συμμετοχών είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.odysseus-contest.eu.

Ο διαγωνισμός Odysseus διοργανώνεται από τους εταίρους του Odysseus II, ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 research and innovation (grant agreement 640218).