Μία ιδιαίτερη σημαντική επιτυχία για την ελληνική ομάδα “Spithes” από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών, η οποία ξεχώρισε ανάμεσα σε ομάδες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας


Μία ιδιαίτερη σημαντική επιτυχία για την ελληνική ομάδα “Spithes” από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών, η οποία ξεχώρισε ανάμεσα σε ομάδες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

 

Την πρώτη θέση του πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού Young Business Talents της NIVEA κατέκτησε η Ελλάδα με την ομάδα “Spithes” από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών. Στον συναρπαστικό τελικό του καινοτόμου διαγωνισμού Λυκείων με YOUNG BUSINESS TALENTS, συμμετείχαν από τις 4 χώρες, συνολικά 3.793 μαθητές, από 55.999 σχολεία.

 

Η Ελληνική Ομάδα SPITHES ήρθε πρώτη στην Ελλάδα, ανάμεσα σε 757 ομάδες από 152 σχολεία. H Νικήτρια Ομάδα του εθνικού Τελικού κάθε χώρας, διαγωνίσθηκε απέναντι στις Ελληνίδες μαθήτριες από τα Γιαννιτσά, που πέτυχαν μία σπουδαία διάκριση ανάμεσα στους χιλιάδες αυτούς μαθητές.  

 

Σε μία δοκιμασία υψηλών απαιτήσεων, η ελληνική ομάδα ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόκληση να δημιουργήσει μία εικονική επιχείρηση και να την καταστήσει κερδοφόρα, σε περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού.

 

Η τελική φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε και φέτος onlineμε την παρουσία των ομάδων στα τοπικά γραφεία της Beiersdorf ανά χώρα, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016. Στην Beiersdorf Hellas, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ανάδειξη της Ελλάδας ως νικήτριας της Νότιας Ευρώπης, το κλίμα ήταν πανηγυρικό για την υψηλή απόδοση της ομάδας και την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

 

Ο μαθητικός διαγωνισμός Young Business Talents αποτελεί μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται και υποστηρίζεται ενεργά από τη NIVEA, η οποία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υλοποιεί δράσεις που εστιάζουν στους νέους και τις οικογένειες τους. Μέσα από την υποστήριξη του Διαγωνισμού, η NIVEAστοχεύει να συμβάλλει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων και ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους.