Κατετάγησαν 8οι σε σύνολο 600 νομικών σχολών


Κατετάγησαν 8οι σε σύνολο 600 νομικών σχολών

 

Στην όγδοη θέση βρέθηκε η η ομάδα της Νομικής Σχολής ΑΠΘ ανάμεσα σε 600 Νομικές Σχολές από όλο το πλανήτη, στο 57ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εικονικής Δίκης στην Ουάσιγκτον. Τον σημαντικότερο διαγωνισμός εικονικής δίκης στο δημόσιο διεθνές δίκαιο δηλαδή σε όλο το κόσμο.

 

Οι προπτυχιακοί φοιτητές Αθανάσιος Φωτιάδης και Σπύρος Μακρής καθώς και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ναταλία Σέντσουκ εκπροσώπησαν στην εικονική δίκη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μια χώρα που προσέφυγε στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε υπόθεση υποκλοπών απόρρητων πληροφοριών.

 

Η η ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αναστασία Γραμματικάκη-Αλεξίου, δήλωσε σχετικά με τον διαγωνισμό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι φοιτητές υποτίθεται ότι εκπροσωπούν κάποιες χώρες, που προσφεύγουν στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, για να επιλύσουν τις διαφορές τους και λειτουργούν σαν δικηγόροι των εμπλεκομένων κρατών. Το σενάριο είναι διαφορετικό κάθε χρόνο, συντάσσεται στις ΗΠΑ από εδικούς διεθνολόγους και πάντα επιλέγονται καυτά θέματα της διεθνούς επικαιρότητας -φέτος δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού φανταστικής χώρας υπέκλεψαν πληροφορίες από γειτονική χώρα- και γύρω από αυτό πλέκεται ολόκληρη νομική δαντέλα και τίθενται πολλά νομικά ζητήματα».

 

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά από όλους εμάς στο Platform.