24ωρη απεργία από τους δασκάλους σήμερα Παρασκευή

Βγαίνουν στους δρόμους, μετά από απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας... Όσοι, τέλος πάντων, βγουν στους δρόμους και δεν προτιμήσουν τον καναπέ...

Κείμενο: Κωνσταντίνα Μητροπούλου

24ωρη απεργία από τους δασκάλους. Σήμερα, Παρασκευή 4 Απριλίου βγαίνουν στους δρόμους, μετά από απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. 

«Κλιμακώνουμε, δυναμώνουμε και διευρύνουμε τον αγώνα μας. Ακυρώνουμε και καταργούμε το θεσμικό πλαίσιο της "αξιολόγησης - χειραγώγησης". Ακυρώνουμε τις εγκυκλίους της ντροπής που βάζουν ζητήματα αντιδημοκρατικής εκτροπής και οπισθοδρόμησης.

Με ενότητα και αγώνα παλεύουμε ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές που "κλέβουν" τη ζωή μας και διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Αντιτασσόμαστε στις πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που μεταθέτει τις ευθύνες της και στοχοποιεί και κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς. 

Σταματάμε τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον "επιθεωρητισμό" και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Στις 12 οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας.