Μια από τις πιο συχνές συζητήσεις όσων έχουν κατοικίδιο, είναι η υγρή τροφή σκύλου και η υγρή τροφή γάτας


Είναι χρήσιμη για καθημερινή διατροφή ή καλύτερα να την χρησιμοποιώ μόνο για επιβράβευση; Έχει τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται το ζωάκι μου; Ποιες είναι οι σωστές ποσότητες;

Υγρή τροφή σκύλου και γάτας: Οι πιο συχνές ερωτήσεις

Αυτές, και πολλές ακόμα ερωτήσεις έχουν οι ιδιοκτήτες όσον αφορά τις κονσέρβες για σκύλους και για γάτες.

Εμείς μαζέψαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις, και με τη βοήθεια του Petshop88 θα τις απαντήσουμε!

Με ποια συχνότητα μπορώ να δίνω υγρή τροφή στο σκύλο ή γάτα μου;

Η συχνότητα, όπως και η ποσότητα της υγρής τροφής για σκύλους και για γάτες, είναι στοιχεία που εξαρτώνται από το κάθε ζωάκι αποκλειστικά. Τι εννοούμε: Διαφορετικές ανάγκες έχει ένα νεαρό κουτάβι από ένα ηλικιωμένο, όπως και ένα μικρόσωμο από ένα πιο μεγάλο.

Υγρή τροφή Naturea 88% κρέας 400gr με Κοτόπουλο & Ψάρι

Η συχνότητα εξαρτάται επίσης από το επίπεδο δραστηριότητας κάθε κατοικίδιου. Ένα σκυλάκι ή γατάκι γεμάτο ενέργεια, είναι λογικό να χρειάζεται περισσότερα γεύματα μέσα στην ημέρα.

Μπορώ να συνδυάσω υγρή και ξηρά τροφή;

Φυσικά! Κανένας δεν είπε ότι ο μικρός σας φίλος θα τρώει αποκλειστικά μόνο ένα είδος τροφής. Είναι αρκετά σύνηθες να συνδυάζεται η υγρή με την ξηρά τροφή, ώστε το πιάτο να γίνει πιο ελκυστικό και το ζωάκι να πάρει όλα τα συστατικά που έχει ανάγκη.

Pro Plan Sterilised Nutrisavour Κοτόπουλο σε Σάλτσα 85gr

Καμιά φορά επίσης η υγρή τροφή χρησιμοποιείται και ως “δέλεαρ” για τους φίλους μας, καθώς μπορεί να δυσκολεύονται να φάνε την ξηρά τροφή.

Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε με τις κονσέρβες! Προσαρμόστε ανάλογα τις ποσότητες, ώστε να αποφύγετε την υπερκατανάλωση και την παχυσαρκία.

Γιατί να επιλέξω υγρή τροφή; Ποια είναι τα οφέλη;

Η υγρή τροφή προσφέρει πολλά οφέλη στους μικρούς μας φίλους. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι η ενυδάτωση, καθώς είναι πιο πλούσια σε νερό, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την πέψη.

Animonda Adult Ελάφι & Μήλο 400gr

Είναι κατάλληλη επίσης για πιο ηλικιωμένα ζωάκια, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την οδοντική υγεία τους και δυσκολεύονται να μασήσουν την ξηρά τροφή.

Υπάρχουν επίσης κονσέρβες που είναι εξαιρετικά γευστικές και με πλούσια αρώματα, στοιχεία που κανένα ζωάκια δεν μπορεί να αντισταθεί.

Ποιες είναι οι κύριες πηγές πρωτεΐνης στις κονσέρβες για σκύλους και για γάτες;

Στις κονσέρβες για γάτες και σκύλους θα βρείτε πρωτεΐνες σε κρέας όπως κοτόπουλο, αρνί και ψάρι. Είναι σημαντικό να επιλέξετε υγρή τροφή με υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και να αποφεύγετε προϊόντα από ασαφείς πηγές.

Farmina Vet Life Renal Wet Food Cat 85gr

Πώς πρέπει να αποθηκεύω την υγρή τροφή για να είναι φρέσκια;

Ένα… μειονέκτημα - αν θέλουμε να το πούμε έτσι - της υγρής τροφής, είναι πως αποθηκεύεται πιο δύσκολα σε σχέση με την ξηρά τροφή.

Ανοιχτές συσκευασίες υγρής τροφής πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο και να καταναλώνονται εντός λίγων ημερών. Είναι σημαντικό να μην αφήνετε την υγρή τροφή εκτός ψυγείου για πολλές ώρες, καθώς μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια. Επιπλέον, φροντίστε να κλείνετε καλά τις συσκευασίες για να διατηρούνται φρέσκες.

Τελικά, ποια είναι καλύτερη τροφή;

Αυτή που κάνει χαρούμενο το κατοικίδιό σας και του προσφέρει υγεία και ευεξία καθημερινά. Η επιλογή της κατάλληλης τροφής θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του και φυσικά έπειτα από συμβουλή του κτηνίατρου.

Είναι επίσης σημαντικό να παρακολουθείτε την αντίδραση του κατοικίδιού σας και να προσαρμόζετε τη διατροφή ανάλογα. Μερικά κατοικίδια μπορεί να δείχνουν προτίμηση σε συγκεκριμένες γεύσεις ή υφές, ενώ άλλα μπορεί να χρειάζονται ειδικές συνταγές λόγω ευαισθησίας ή αλλεργιών.

Κάντε σήμερα την έρευνά σας και χαρίστε στο κατοικίδιό σας τροφές που το κάνουν χαρούμενο!

Ευχαριστούμε το Petshop88 για τη βοήθεια.

Τα παραπάνω προϊόντα είναι διαθέσιμα στη συλλογή του και μπορείτε να τα βρείτε εδώ: