Οι λέξεις αντικαθίστανται από εικονάκια. Ε και;


Λογικά, αν δει κάποιος μεγαλύτερος τα τσατάκια μας, θα αρχίσει να φωνάζει. "Βρε, τι είναι αυτά; Τι γράφετε; Τι χαζομάρες είναι αυτά τα εικονάκια"; Και μπορεί μετά να αρχίσει να κάνει... κύρηγμα. Για τη γλώσσα που δε χρησιμοποιούμε σωστά, για την τεχνολογία κλπ κλπ.

Εμείς, όμως, ξέρουμε. Ή τουλάχιστον, ψυχανεμιζόμαστε. Όχι ότι όλα είναι τέλεια στις νέες τεχνολογίες και τα μηνύματα, αλλά ότι αυτά τα ρημάδια τα emojis καλώς υπάρχουν και μπορούν να μας βγάλουν πολλές φορές από το επικοινωνιακό αδιέξοδο. Ας μιλήσουμε γι' αυτό...

Μια emoji επανάσταση :)

Σύμφωνα με έρευνα του 2015 από το Fuse Marketing, η γλώσσα αυτή "γεννήθηκε" το 1999, και σταδιακά έγινε κομμάτι της ηλεκτρονικής μας ρουτίνας. "Τα emojis κάνουν αυτό που έκανε ο τόνος της φωνής στο τηλέφωνο και οι χειρονομίες, ο τόνος και οι εκφράσεις στην διαπροσωπική επικοινωνία" ανέφερε ο Mitchell Stephens, καθηγητής στο Arthur L. Carter Journalism Institute της Νέας Υόρκης. "Δίνει κάτι στους ανθρώπους που έλειπε από το γράψιμο εδώ και 550 χρόνια".

Κα η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Εταιρείες όπως η Mircosoft,Mentos, Ikea, έχουν φτιάξει τα δικά τους emojis και το Instagram αναφέρει ότι περισσότερες από τις μισές φωτογραφίες που υπάρχουν σε αυτό, έχουν emoji. 64% των Millenials επικοινωνούν με τη χρήση τους! 

To πόσα emoji's στέλνουμε κάθε μέρα, είναι... ουάου. Τα στοιχεία του 2016 λένε ότι 2 δισ. χρήστες έξυπνων κινητών στον κόσμο, στέλνουν 6 δισ. emoji κάθε μέρα! 

Βάλε εικόνα, κάνει καλό :O

Όμως, μήπως είναι βλακείες και τίποτα παραπάνω από εικόνες; Όχι, λέει ο καθηγητής γλωσσολογίας Vyvyan Evans, στις σελίδες του The Emoji Code. Τα κίτρινα - και όχι μόνο - εικονάκια, αποτελούν έναν κώδικα επικοινωνίας ο οποίος βοηθάει ουσιαστικά στις σχέσεις μας.

Αναφέρει, λοιπόν, ότι χάρη στη χρήση τους, μειώνονται οι παρανοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών που επικοινωνούν γραπτά. Μάλιστα, οι άντρες φαίνεται να κατανοούν καλύτερα τις γυναίκες που χρησιμοποιούν emojis μαζί με τις λέξεις. 

Σύμφωνα με τον Vyvyan, οι άνθρωποι που δε χρησιμοποιούν emojis, δυσκολεύονται σε ψηφιακό επίπεδο, όσο θα δυσκολευόταν κανείς να μην αλλάξει τον τόνο της φωνής του. Αν δεν τα χρησιμοποιείς είναι ίσως γιατί δεν συνειδητοποιείς πόσο πολύ παρανοούνται τα μηνύματα σου.

Όσα αναφέρει ο καθηγητής, φαίνεται να συγκλίνουν και με τα αποτελέσματα έρευνας που είχε γίνει από το Match.com πριν δύο χρόνια, και έδειχνε ότι όσο πιο πολλά emojis χρησιμοποιούσε ένας εργένης τόσο πιο πολλά ραντεβού έβγαινε. Επίσης, ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτά τα εικονίδια, κάνουν περισσότερο σεξ!

Και με τα sex emojis τι θα γίνει;

Bέβαια, καλά όλα αυτά, αλλά sex emojis ακόμα δεν υπάρχουν. Καινούργια - άλλα - μπορεί να έρχονται, αλλά εικονίτσες που να δείχνουν έτσι λίγο πιο πονηρά πράγματα, όχι. Βέβαια, αν κάτσεις να googlάρεις, θα  βρεις κάποιους συνδυασμούς οι οποίοι περνάνε το μήνυμα που θέλεις...

Εναλλακτικά αυτοσχεδίασε. Όπως και να έχει, βάλε εικόνες, κάνει καλό!