Συναντήσαμε 5 ξεχωριστά πρόσωπα της σκηνής: ανθρώπους που λατρεύουν το gaming, το έχουν ως τρόπο ζωής, κοινωνικοποιούνται μέσα από αυτό και φυσικά... «τιλτάρουν» συχνά!


Και η πρώτη ερώτηση (που αναφέρεται στον τίτλο) είναι... ποια ομάδα; Θα μπορούσε να είναι η δικιά μας ομάδα, η ομάδα του Platform. Όλοι μας λάτρεις του urban, των extreme sports, αλλά και της τεχνολογίας, των νέων trends και φυσικά του gaming. Κοινή συνισταμένη όλων μας, η θετική και η αισιόδοξη ματιά (ποιος άλλωστε έχει παρουσιάσει τόσους νέους που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, μέσα από το «Οι νέοι δημιουργούν»;), αλλά και η λατρεία για τη δράση. Με λίγα λόγια η Θετική Ενέργεια. Αυτή τη φορά, όμως, είπαμε να αφήσουμε τους ειδικούς, τους ανθρώπους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στο gaming και έχουν κάτι να μας πουν!

rocketleague.jpgΤα μεγάλα ονόματα σε κάθε τομέα είναι καλοδεχούμενα, αλλά εκείνο που μας εξιτάρει είναι να βρίσκουμε τους καθημερινούς «ήρωες» που «το έχουν», στον τομέα τους φυσικά. Αυτούς -που πολλές φορές δεν επιζητούν την προβολή- ξεσηκώνουμε κάθε φορά και παρουσιάζουμε. Και είναι χαρά μας να βλέπουμε να παρουσιάζονται πλέον και από μία νέα πλατφόρμα, το Positive Feed.

Μέσα από μοναδικές προκλήσεις και διασκεδαστικές μονομαχίες η νέα πλατφόρμα της Amita Motion (ένα προϊόν που –καθόλου τυχαία- έχει συνδεθεί με τη θετική ενέργεια) παρακινεί τους νέους να δείξουν ότι το ‘χουν και τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν τη δική τους ιστορία, στην οποία έπεσαν και σηκώθηκαν ξανά πιο δυνατοί... Αλλά κι εμείς, κατά καιρούς, παρουσιάζουμε τους πρωταγωνιστές μιας καθημερινότητας ή ενός μικρόκοσμου –πολλές φορές-, ακόμα και πραγμάτων που δεν θεωρούνται πρωτεύοντα ή σημαντικά από όλους, αλλά είναι εξίσου ή περισσότερο ενδιαφέροντες. Ανθρώπους με πείσμα και θέληση και θετική σκέψη και (κυρίως) λόγο. Όπως λέμε στις μεταξύ μας σηναντήσεις: τα πρόσωπα, μπροστά... Μιλήσαμε, λοιπόν, με 5 gamers γι’ αυτές τις μικρές εκπλήξεις και χαρές, την καθημερινότητά τους και επιχειρήσαμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα... 
 

Lady Mosh - League of Legends
«Μόλις βάλω τα ακουστικά μου, όλα σταματάνε»

ladymosh1.jpg


Ξεκινήσαμε από την 24χρονη Lady Mosh, κατά κόσμον Ευγενία Παυλίδου. Αν και έχει σπουδάσει μαγειρική, εργάζεται στο Battlenet Arena και (έχοντας ξεκινήσει σε ηλικία 14 ετών με το gaming – καθώς επηρεάστηκε από τον αδελφό της ο οποίος έπαιζε Medal of Honor επαγγελματικά) σήμερα παίζει το δημοφιλέστερο παιχνίδι των ημερών μας, το League of Legends, στο οποίο μάλιστα έφτασε πρόσφατα στο elo του Diamond.

Η ίδια ξεφεύγει (όπως και οι περισσότεροι) από το μονοδιάστατο στερεότυπο που συνήθως παρουσιάζεται από κάποια media. Σε κερδίζει με την αισιοδοξία και την απλότητά της, εμπνέει με τη στάση και τις απόψεις της τους νεότερους. «Σε όσους θέλουν να ανέβουν, προτείνω να μην το παίρνουν πολύ στα σοβαρά», μας λέει και συμπληρώνει: «πρόκειται για ένα παιχνίδι που ο σκοπός του είναι να περνάνε καλά. Εάν είναι καλοί και το αγαπάνε θα καταφέρουν κάποια στιγμή να ανέβουν!»

Στον ελεύθερό της χρόνο φυσικά ασχολείται με το gaming (με αγαπημένα παιχνίδια τα Horror, όπως το Ressident Evil), αλλά όχι αποκλειστικά: μας επισημαίνει ότι χαλαρώνει κάνοντας Yoga ή διαβάζοντας Ιαπωνικά κόμικ (Manga) και γουστάρουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό όμως που αγαπάει πολύ στο gaming είναι ότι μέσα από αυτό έχει γνωρίσει πολύ κόσμο από διάφορα μέρη. «Το gaming είναι ένας τρόπος να ξεφύγω από την καθημερινότητά μου και τη ρουτίνα, η ήσυχη γωνία μου – μόλις βάλω τα ακουστικά μου όλα σταματάνε!», συμπληρώνει.

Βέβαια, για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, δεν γίνεται να μην ασχολείσαι. 3 φορές την εβδομάδα, για 6-8 ώρες, είναι ο δικός της χρόνος και δεν μπορούμε να μην τη ρωτήσουμε το πώς αντιμετωπίζει την κούραση και τον εκνευρισμό που μπορεί προκληθεί μετά από ένα 6ώρο παιχνίδι. Η ίδια μας λέει ότι χρησιμοποιεί τεχνικές yoga (αναπνοές) ή πίνει μία Amita Motion για να φρεσκαριστεί, να πάρει ενέργεια και να συνεχίσει. 

Αν θέλεις κι εσύ να τη βρεις, μπορείς να το κάνεις στη facebook page της ή στο Twitch Channel της, όπου μπορείς να παρακολουθήσεις τα live stream της!
 

NaSoMaNiAC & Mastermind - League of Legends
Ο ανταγωνισμός, οι προκλήσεις και το gaming στην Ελλάδα!

nasomaniacandmastermind1.jpg


Μιας και ξεκινήσαμε με League of Legends, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε με την αφρόκρεμα της ελληνικής competitive σκηνής σε αυτό. Μιλάμε για (και με) τους Νάσο Μπούμπουλη (aka Nasomaniac) και Νίκο Κάππα (aka Mastermind), πρώην συμπαίχτες στους Test your Limits, αλλά και αντίπαλους σε διαφορετικές ομάδες. Είναι 25 και 26 χρονών αντίστοιχα και εργάζονται στο In Spot Καλλιθέας και στο In Spot Νέας Σμύρνης αντίστοιχα ως Community Managers. 

Και οι δύο ασχολήθηκαν από πολύ μικροί με το gaming, έχοντας τις πρώτες τους επαφές με κονσόλες όπως το PS1 και το Game Boy. Αυτό που τους προσέλκυσε και τους κράτησε όσον αφορά στο gaming είναι ο ανταγωνισμός και οι προκλήσεις που δημιουργούνται. «Βέβαια, για να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά χρειάστηκαν αρκετές ώρες καθημερινά, πείσμα και φυσικά ταλέντο», μας λένε.

Το μυστικό του Mastermind για να καταφέρνει να μένει συγκεντρωμένος, ακόμα και μετά από αρκετές ώρες, είναι το να αθλείται και να κάνει καλή διατροφή, ενώ ο Nasomaniac συμπληρώνει ότι συνηθίζει να πίνει χυμούς για να ενυδατώνεται κατά τη διάρκεια του gaming. 

Έχουν πάρα πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως το Onfest στη Βουλγαρία, στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο με τους Test your Limits (που ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα LOL που βγήκε στο εξωτερικό), ή το Greek Lauch Event, στο οποίο ο Mastermind κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Nasomaniac σε αντίπαλη ομάδα στα ημιτελικά. Τελικοί νικητές ήταν οι Test your Limits οι οποίοι πήραν το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Οι επιτυχίες τους είναι συνεχόμενες από τότε και δεν έχει νόημα να τις αραδιάσουμε. Έχει νόημα να ακούσουμε την άποψή τους για το gaming στην Ελλάδα, αφού είναι δύο παίχτες με πολλή εμπειρία στην πλάτη τους στα competitive e-sports. Οι δυο τους, λοιπόν, συμφωνούν ότι η χώρα μας έχει μία καθυστέρηση 2-3 χρόνων στη διοργάνωση παιχνιδιών και τονίζουν ότι δεν είναι μόνο η έλλειψη του σωστού mindset των χορηγών και των υποδομών, αλλά και η έλλειψη πειθαρχίας και επαγγελματισμού των παιχτών! Είναι όμως αρκετά αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια. «Γίνονται αξιότιμες προσπάθειες», μας λένε, όπως επίσης ότι βλέπουν να εμφανίζονται συνέχεια άτομα με θέληση για να διευρυνθούν οι ορίζοντές τους.
  
Τον Nasomaniac μπορείτε να τον βρείτε στην official facebook page του ή στο Twitch Channel του.

Imisslethal – Heartstone
«Το gaming είναι ένας διαφορετικός τρόπος εκπαίδευσης που με προετοιμάζει να πάρω γρήγορα κρίσιμες αποφάσεις»

imisslethal1.jpg 

Πάμε στον τρίτο: ο Imisslethal, ή Βαγγέλης Τζανέτος, είναι 21 ετών, σπουδάζει Game Production και είναι ένας από τους καλύτερους έλληνες παίχτες (και πιο συμπαθείς streamer) του Heartstone!

Είναι ένας κατ' εξοχήν gamer, που έχει περάσει από διάφορα παιχνίδια, με κυριότερα τα fps Call of Duty, Crossfire και Counter Strike Global Offensive. Ξεκίνησε το gaming σε αρκετά νεαρή ηλικία με το Game Boy Color, παίζοντας Pokemon και φτάνοντας σήμερα να είναι ένας πολύ ικανός παίχτης Heartstone. «Ο λόγος για τον οποίο επιμένω στο gaming και συνεχίζω να το αγαπάω μετά από τόσα χρόνια είναι ότι με κοινωνικοποιεί και με βοηθάει να γνωρίσω τον εαυτό μου», μας λέει. Σημειώνει πως αυτό τον έχει διδάξει πολλά (πέρα από τα αγγλικά). Για εκείνον είναι ένας διαφορετικός τρόπος εκπαίδευσης που τον προετοιμάζει για να πάρει γρήγορα κρίσιμες αποφάσεις. 

Καθημερινά ασχολείται με το gaming για 8-10 ώρες, τηρώντας πάντα το σωστό ωράριο ύπνου των 8 ωρών ώστε να ξεκουράζει το μυαλό του. Όπως είπε και ο ίδιος είναι ένας οξύθυμος παίχτης και όταν παίζει μόνος του πολλές φορές «τιλτάρει». «Γι’ αυτό το λόγο μου αρέσει να συμμετάσχω σε tournaments όπου υπάρχει ένα παρείστικο community και αρκετός χαβαλές», συμπληρώνει. Αν και αρκετά νεαρός σε ηλικία ο Imisslethal έχει ήδη 4 διακρίσεις σε τουρνουά και πολλές δεύτερες θέσεις! Ακόμα και παίχτες με τέτοια skills όμως πολλές φορές απελπίζονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις λέει ότι απλά κλείνει το παιχνίδι, πίνει μια Amita Motion και ασχολείται με κάτι άλλο.
Μπορείτε να βρείτε τον Βαγγέλη στη facebook page του και στο Twitch Channel του.
 

Atropos - Super Street Fighter 4
«Να μην εγκαταλείψεις, γιατί θα χάσεις πολλές φορές»


Ο Βλάσσης Παπαδημητρίου (aka Atropos) είναι 28 χρονών και αποτελεί το παιδί-θαύμα του ελληνικού Streetfighter. Εκτός από το gaming, του αρέσει να αθλείται, να ακούει μουσική και φυσικά -όπως κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του- να βλέπει Anime.

atropos1.jpg«Μέχρι τα 20 μου, έπαιξα διάφορα παιχνίδια και κατάλαβα ότι τα fighting παιχνίδια ήταν τα αγαπημένα μου, ξεκινώντας με το Virtual Fighter 4», αναφέρει.. Aνταγωνιστικά ξεκίνησε να παίζει με το Super Street Fighter 4. Αυτό που τον μαγνήτισε στα fighting παιχνίδια ήταν η τέχνη και το βάθος που κρύβουν μέσα τους. «Είναι ένας διάλογος επιχειρημάτων ή ένα puzzle που έφτιαξε ο αντίπαλος για να λύσεις και αυτό το συνειδητοποιείς όταν βλέπεις τους κορυφαίους του είδους να παίζουν», σημειώνει.

Ο Βλάσσης έχει πολλές συμμετοχές σε ελληνικά tournaments αλλά δεν λείπουν και οι συμμετοχές του σε Κύπρο, Σουηδία και η Ιταλία. Συγκεκριμένα, εγχώρια, έως τώρα έχει κυρίως πρώτες θέσεις, εκτός από 2-3 φορές (χωρίς να θέλει να μειώσει κάποιον άλλο παίχτη, πάντα τηρώντας την ευγενή άμιλλα). Στην Κύπρο στο Cyprus Throwdown 2016 κατέκτησε την πρώτη θέση, στην Ιταλία στο Capcom Pro Tour Milan Games Week 2016 την 4η θέση και στη Ρώμη στο Colloseum The Fall την 1η θέση ενώ στην Σουηδία στα μηνιαία τουρνουά του Webhallen Aπρίλη την 2η θέση αλλά και την 1η τον Μαΐο!

Συζητώντας το επίπεδο και τα προβλήματα του Gaming στην Ελλάδα, καταλήξαμε στο ότι εκτός του ότι το gaming δεν είναι ακόμη κοινωνικά αποδεκτό, διοργανωτικά έχουμε πολλές ελλείψεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες και λείπει ο επαγγελματισμός. Και αν και υπάρχουν πολλοί ικανοί και ταλαντούχοι παίχτες στο Streetfighter, όπως o Δημήτρης (aka CensoredX), ο Φοίβος (aka Ganondwarf) και ο Αποστόλης (aka Casshern), οι οποίοι κυριαρχούσαν σταθερά στα τουρνουά των Αθηνών του Greekdojo, θα μπορούσαν όλοι οι παραπάνω παίκτες να σταθούν αξιοπρεπώς σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως δεν υπάρχουν οι χορηγοί και οι υποδομές για να τους υποστηρίξουν!

Το μήνυμα του Βλάσση προς τους νεότερους παίχτες που θέλουν να ασχοληθούν με το gaming σοβαρά, πραγματικά με άγγιξε. Ο ακριβής φράση του, για κάθε νέο παίχτη, ήταν: «να μην εγκαταλείψει γιατί θα χάσει πάρα πολλές φορές». Αναλογιζόμενοι τη σημασία αυτής της φράσης, μπορούμε να πούμε πως οι παίχτες στην Ελλάδα δεν έχουν μόνο ταλέντο αλλά και Παιδεία και αυτό είναι προϋπόθεση για να φτάσει κάποιος στην κορυφή!
 

Zelai - Counter Strike Global Offensive
«Το gaming είναι μια μορφή διασκέδασης, όπως όλες οι άλλες»
 

zelai2.jpg


Ο Γεράσιμος Φασός -και -για τους φίλους Jerry- είναι 23 ετών και ένα κρυφό ταλέντο του Counter Strike Global Offensive. Σπουδάζει Οικονομικά και πολλές φορές βοηθάει τον πατέρα του στην επιχείρησή του. Εκτός από το C.S., παίζει H1Z1, ενώ είναι και λάτρης της κονσόλας, με αγαπημένα games το Pro και το 2Κ.

Αγαπούσε πάντα το gaming, ειδικά τα FPS παιχνίδια, όπως το αθάνατο Counter Strike 1.6. Φυσικά, όπως κάθε παίχτης με υψηλό rank, αγαπάει στο gaming τον ανταγωνισμό και ξέρει πως να τον κοντρολάρει για να εξελιχθεί. «Αν και παίζω τουλάχιστον 4-5 ώρες την ημέρα, για εμένα το gaming δεν είναι ένας μόνιμος τρόπος ζωής, αλλά κάτι ανάμεσα σε όλα, μια μορφή διασκέδασης όπως όλες οι άλλες», μας λέει. 

Τον Jerry μπορείτε να τον βρείτε στο πιο παρεΐστικο και fun internet cafe της Αθήνας, το BnB ηλιούπολης ή στο C.S. GO με το ψευδώνυμο Zelai
 

Ο επίλογος

Θα επανέλθουμε κάποια στιγμή και με άλλα πρόσωπα, καθώς οι συζητήσεις μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και με πολλές λεπτομέρειες που δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν στα πλαίσια ενός συγκεντρωτικού αφιερώματος – παρουσίασης προσώπων. Ίσως δεν έχει νόημα ξεπερνώντας κακοστημένα στερεότυπα να δημιουργήσουμε εμείς νέα, αλλά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε συγκεντρωτικά, από όλες τις κουβέντες που κάναμε με ανθρώπους που λατρεύουν το gaming και το έχουν ως τρόπο ζωής (ακόμα κι αν μας λένε ότι πρόκειται για ακόμα μια μορφή διασκέδασης), ότι όλοι τους έχουν μυηθεί στο gaming από μικροί, έχουν μάθει να κοινωνικοποιούνται μέσα από αυτό, συμμετέχουν σε tournaments και κάνουν φιλίες και φυσικά «τιλτάρουν» συχνά. Όχι, όμως, για πολύ, καθώς όλοι τους έχουν μάθει κάθε φορά που πέφτουν να σηκώνονται και να προσπαθούν πάλι. Άλλωστε, όπως μας θυμίζει η νέα καμπάνια της Amita Motion, η Θετική Ενέργεια βρίσκεται παντού! Βρίσκεται γύρω μας, βρίσκεται μέσα μας. Εμείς οι ίδιοι «Είμαστε Θετική Ενέργεια»! Αν καταφέρεις να το δεις έτσι, τότε #toxeis.

positivefeed.jpg 
Εμείς επιχειρήσαμε να προβάλλουμε αυτούς τους καθημερινούς «ήρωες», σίγουρα υπάρχουν πολλοί, τόσο στο gaming, όσο και σε άλλα πεδία δραστηριοτήτων, διασκέδασης και όχι μόνο. Η Amita Motion προχώρησε λίγο παρακάτω και, θέλοντας να αναδείξει όλες τις ιστορίες «Θετικής Ενέργειας» που έχουν να πουν, δημιούργησε το Positive Feed. Μέσα από μοναδικές προκλήσεις και διασκεδαστικές μονομαχίες η νέα πλατφόρμα παρακινεί τους νέους να δείξουν ότι το ‘χουν και τους δίνει την ευκαιρία να μοιραστούν τη δική τους ιστορία, στην οποία έπεσαν και σηκώθηκαν ξανά πιο δυνατοί! 
 

Πιστεύεις κι εσύ ότι #toxeis; Απόδειξέ το! 

Μπες τώρα στη νέα πλατφόρμα της Amita Motion και δείξε σε όλους ότι #toxeis, με ένα απλό κλικ

1.    Ανέβασε το video σου με μουσική, χορό, gaming ή με ό,τι άλλο σε κάνει να το’χεις και κέρδισε positive points.
2.    Αύξησε τα Positive Points σου ανεβάζοντας νέα video, κάνοντας video response σε άλλους ή κέρδισέ τα όταν κάποιος κάνει video response σε εσένα.
3.    Επισκέψου το upgrade room και χρησιμοποίησε τα positive points που έχεις συγκεντρώσει. Εκεί μπορείς να κάνεις upgrade επιλέγοντας ανάμεσα από τα πιο θετικά gadgets και εμπειρίες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου, να πιστέψεις ότι είμαστε θετική ενέργεια και να δείξεις ότι #toxeis!