Μια νέα επιστημονική έρευνα βρήκε πόσο σημαντικό είναι τελικά για τις γυναίκες!


Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν επιχειρήσει να καταγράψουν τι πραγματικά συμβαίνει με το μέγεθος του πέους και τις σεξουαλικές επιλογές των γυναικών. Μέχρι πρότινος, αυτό που υπογράμμιζαν οι ερευνητές είναι το υψηλό ποσοστό δυσφορίας που εξέφραζαν γυναίκες κατά την ερωτική επαφή με άντρες των οποίων το πέος ξεπερνούσε κατά πολύ τον μέσο όρο.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού έριξε λίγο παραπάνω φως σε αυτό το-για κάποιους-ευαίσθητο αλλά-αναμφίβολα- πολύ σημαντικό θέμα, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι το μέγεθος, στην υπερβολή του, μπορεί να αποτελέσει μέχρι και αιτία χωρισμού!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες προτιμούν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο πέος μόνο κατά τη διάρκεια περιστασιακών σχέσεων και επαφών και όχι κατά τη διάρκεια μίας μακροχρόνιας σχέσης! Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 75 γυναικών, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, στις οποίες δόθηκαν 33 διαφορετικά ομοιώματα πέους ποικίλων μεγεθών και εκείνες επέλεξαν το μέγεθος της αρεσκείας τους. Εν συνεχεία, η ανδρολόγος και επικεφαλής της μελέτης Δρ. Nicole Prause, μαζί με την ομάδα συνεργατών της, έδωσε στις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ένα ειδικά δομημένο ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα έπρεπε με ειλικρίνεια να απαντήσουν για παρελθοντικές εμπειρίες της σεξουαλικής τους ζωής. Οι απαντήσεις τους αποκάλυψαν μια αρκετά μεγάλη γκάμα μεγεθών, που ξεκινούσε από τα 6 εκ. και έφτανε μέχρι τα 20 εκ. Επίσης, από τις ειλικρινείς αυτές απαντήσεις προέκυψε ότι το μέγεθος του πέους μπορεί όντως να γίνει αιτία χωρισμού, καθώς ένα 27% των γυναικών απάντησε ότι το μέγεθος του πέους του συντρόφου τους ήταν λόγος ικανός για να μη συνεχίσουν μία σχέση.

sizepenis750.jpg

 

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχουσες στην έρευνα ήταν τουλάχιστον διαφωτιστικές:

  1. Οι προτιμήσεις των γυναικών κυμάνθηκαν σε μεγέθη από 12 εκ. έως 16 εκ. μήκος.
  2. Το 7% των γυναικών δήλωσε ότι χώρισε στο παρελθόν επειδή το πέος του συντρόφου τους ήταν «πολύ μεγάλο», ενώ ένα 20% επειδή ήταν «πολύ μικρό».
  3. Στην περιγραφή μιας ιδανικής one night stand εμπειρίας, τα 16,3 εκ. κρίνονταν ικανοποιητικά, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για το εν λόγω πείραμα, χρησιμοποιήθηκαν 3D ομοιώματα και σε μία προσπάθεια να υπάρξει εμπεριστατωμένη απάντηση σε προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει με 2D ομοιώματα: το ζητούμενο ήταν να απαντηθεί ότι τελικά το ιδανικό πέος είναι κάπως μεγαλύτερο από αυτό που, κατά μέσο όρο, περιγραφόταν μέχρι σήμερα.

 Πηγή: Guardian