Δείτε την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων


 

Μια ανάσα πριν τη μεγάλη κι αρκετά διαφορετική βραδιά των βραβείων Όσκαρ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λίγες οι ταινίες που διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο στις 25 Απριλίου σε πολλές κατηγορίες.

H ταινία «Mank» του Netflix κατάφερε να αποσπάσει 10 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας αλλά και Α’ ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του Γκάρι Όλντμαν.

Έξι ακόμα ταινίες ξεχώρισαν αποσπώντας έξι υποψηφιότητες η καθεμία. Πρόκειται για τις: «The Father», «Judas and the Black Messiah», «Minari», «Nomadland», «Sound of Metal» και «The Trial of the Chicago 7».

Όλες οι παραπάνω ταινίες είναι υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όπως και το «Promising Young Woman» ένα ιδιαίτερο φεμινιστικό θρίλερ εκδίκησης που απέσπασε πέντε υποψηφιότητες.

Οι γυναίκες στο προσκήνιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, δύο γυναίκες διεκδικούν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας.

Κλόι Ζάο

Πρόκειται για την Κλόι Ζάο, που είναι υποψήφια για το «Nomadland» και την Έμεραλντ Φένελ που διεκδικεί το Όσκαρ για το «Promising Young Woman». Έως τώρα πέντε γυναίκες έχουν διεκδικήσει το Όσκαρ σκηνοθεσίας και μόνο μία το έχει κατακτήσει, η Κάθριν Μπίγκελοου για την ταινία «The Hurt Locker».

Έμεραλντ Φένελ

Η Έμεραλντ Φένελ που έγινε πιο γνωστή υποδυόμενη την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στο «The Crown», είναι υποψήφια για Όσκαρ στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της.

Από την άλλη η Κλόι Ζάο είναι η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας και ως παραγωγός στις Χρυσές Σφαίρες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νέα

 

Πηγή