Τέλος εποχής για τον θρυλικό Jean Paul Gaultier

«Στις 22 Ιανουαρίου του 2020, θα γιορτάσω τα 50 χρόνια καριέρας μου»

Κείμενο: Τόνια Τζαφέρη

Ο διάσημος σχεδιαστής Jean Paul Gaultier ανακοίνωσε χθές, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, σε ένα δελτίο Τύπου, ότι θα πραγματοποιήσει το τελευταίο του ντεφιλέ υψηλής ραπτικής στις 22 Ιανουαρίου, ύστερα από 50 χρόνια καριέρας, θέλοντας να ξεκινήσει ένα νέο πρότζεκτ με τον θρυλικό οίκο μόδας του.

View this post on Instagram

Time to tighten up.⁠ @obsmagazine⁠ #JeanPaulGaultier #RTW #SS83 #JPGFREAKING50⁠ Photographed by @robertofrankenberg.⁠ Models @jadeparfitt @jpgaultierofficial.

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial) on

«Στις 22 Ιανουαρίου του 2020, θα γιορτάσω τα 50 χρόνια καριέρας μου στον χώρο της μόδας με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής, στο Θέατρο Σατλέ. Θα είναι, επίσης το τελευταίο μου ντεφιλέ», σημειώνει ο δημιουργός στο δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

"Όμως, να είστε ήσυχοι, ο οίκος Μόδας Gaultier Paris συνεχίζει, με ένα νέο σχέδιο, του οποίου είμαι ο εμπνευστής και που θα σας αποκαλυφθεί σύντομα". Λέει συνεχίζοντας...

View this post on Instagram

Happy New Year! ⁠ May your 2020 be filled with glorious days and Scandalous nights.⁠ #BeScandal #JeanPaulGaultier

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial) on

Νote: Ο 67χρονος Γάλλος μόδιστρος ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Pierre Cardin και θεωρήθηκε το «κακό παιδί» της βιομηχανίας της μόδας. Από τότε ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες τη δεκαετία του 1980. Είναι μάλιστα ο σχεδιαστής εμβληματικών δημιουργιών όπως ο κορσές που φόρεσε η Μαντόνα με τον στηθόδεσμο σε σχήμα κώνου.