Με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας στην Σεούλ εξερευνούμε τα εχγώρια ταλέντα της Άπω Ανατολής


Κάτι παίζει με την Κορέα τελευταία. Έχουμε βρεθεί να ασχολούμαστε τα τελευταία 1-2 χρόνια πολύ με την χώρα αυτή της Άπω Ανατολής, η οποία έχει αρχίσει να κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα της μόδας αλλά και της ομορφιάς (βλ. Korean beauty).

Το φαινόμενο αυτό το παρατήρησα πολύ, αυτή την περίοδο, όπου μέχρι και πριν λίγες μέρες διεξάγονταν στην Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στην Σεούλ, η Εβδομάδα Μόδας. Κάθησα λοιπόν και παρακολούθησα μέσα από κάθε πιθανό μέσο κοινωνικής πλατφόρμας ή δικτύωσης, τα fashion shows και φυσικά την μόδα του δρόμου, από την γνωστή πόλη. Πέρα από το εμφανές ενδιαφέρον στην μόδα καθαυτή και τους σχεδιαστές της, υπάρχει κάτι το σχεδόν ελκυστικό στα μοντέλα που παρέλασαν στις πασαρέλες των Κορεατών σχεδιαστών. Η ξεχωριστή ομορφιά αυτού του λαού, με τα σχεδόν αλαβάστρινα πρόσωπα και τις «διάφανες» επιδερμίδες, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ένα μεγάλο μέρος των ασιατικών ανδρικών μοντέλων που συμμετέχει στα shows μεγάλων οίκων και brands διεθνούς φήμης, προέρχεται από την Κορέα.

Ο ιδιαίτερος σωματότυπός τους, οι σχεδόν μακρόστενες αλλά γυμνασμένες παρόλα αυτά, σιλουέτες τους έχουν μια χαρισματική απήχηση προς εμάς αλλά και στους fashion insiders της μόδας, που φαίνεται να μην «χορταίνουν» να τους συμπεριλαμβάνουν στις πασαρέλες τους.

Έτσι λοιπόν, μέσα από όλο αυτό το πλήθος των μοντέλων στην Εβδομάδα Μόδας στην Σεούλ, κατάφερα να ξεχωρίσω τα δέκα αυτά ανδρικά μοντέλα που ίσως τελικά να πρέπει να «κοιτάξουμε» λίγο καλύτερα. Ίσως να είναι αυτά που σε μερικά χρόνια θα αναλάβουν τα ηνία στον χώρο και θα αποτελέσουν πρότυπα για τα υπόλοιπα μοντέλα του χώρου.

 

1. Sup Park 

10malemoders-from-korea-01.jpg 2. Lee Huisoo 10malemoders-from-korea-02.jpg 3. Ju Woo Jae 10malemoders-from-korea-03.jpg 4. Yong Guk Sin 10malemoders-from-korea-04.jpg 5. Bom Chan Lee 10malemoders-from-korea-05.jpg 6. Kim Won Joong 10malemoders-from-korea-06.jpg 7. Han Seungsoo 10malemoders-from-korea-07.jpg 8. Jin Park 10malemoders-from-korea-08.jpg 9.    Yongsoo Jeong

10malemoders-from-korea-09.jpg

10. Sang Woo Kim

10malemoders-from-korea-10.jpg