Οι BioSequins, όπως αυτές ονομάζονται, λειτουργούν ως εναλλακτική στα βλαβερά καρκινογενή χημικά και αποτελούν τεράστια καινοτομία για τον κόσμο της μόδας


Ο βρετανικός οίκος μόδας, Stella McCartney, παρουσίασε μια νέα καινοτομία του τμήματος υλικών της εταιρείας, ντύνοντας το δημοφιλές μοντέλο, Cara Delevigne, με μια αμάνικη ολόσωμη φόρμα διακοσμημένη με βιοπλαστικές πούλιες από φυτική κυτταρίνη.

Η εταιρεία βιοϋλικών Radiant Matter δημιούργησε τις εν λόγω πούλιες ως εναλλακτική στις επιλογές πετρελαϊκής βάσης που υπάρχουν σε συντριπτικό βαθμό στο διεθνές εμπόριο, οι οποίες και σε μεγάλο βαθμό περιέχουν βλαβερά καρκινογενή χημικά.

«Η Radiant Matter εργάζεται για λύσεις που είναι υγιείς για τον πλανήτη χωρίς να κάνει συμβιβασμούς σε θέματα αισθητικής», δήλωσε η Elissa Brunato, ιδρύτρια της εταιρείας, στο Dezeen.

Κάθε μια από τις BioSequins κατασκευάζεται από ανακυκλώσιμη κυτταρίνη – ένα πολυμερές υλικό που έχει αντληθεί από δέντρα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πλαστικές πούλιες, που τις περισσότερες φορές διαθέτουν φινίρισμα με συνθετικά, τοξικά ή και λεπτά μεταλλικά μέρη για την απαραίτητη λάμψη, τα χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος τις κάνουν να ανακλούν φυσικά το φως χωρίς να έχουν ανάγκη τα παραπάνω.

Η Elissa Brunato αναφέρθηκε στην ολόσωμη φόρμα – που σίγουρα θα γίνει must item – ως «το πρώτο ένδυμα στον κόσμο που κατασκευάστηκε από τις BioSequins της Radiant Matter» και ελπίζει ότι αυτό θα αναδείξει τις προοπτικές τους σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Η ίδια δήλωσε: «Καθώς πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο που έγινε ποτέ, πολλή φροντίδα και σκέψη επενδύθηκε στην κατασκευή και σχεδιασμό του».