Η Rei Kawakubo δεν σταματάει ποτέ να σπάει τους κανόνες της μόδας


Όταν η Rei Kawakubo βρήκε έμπνευση στο παραμύθι του Hans Christian Andersen, “The Emperor’s New Clothes”, κατάφερε να μεταφέρει μια «μοναρχική» και εξωπραγματική αισθητική στην συλλογή, μέσα από τα layers του αποκαλυπτικού PVC και των εκπληκτικών hairstyles και headpieces που θύμιζαν διεστραμμένες βασιλικές κορώνες.

Τα σαν κοστούμια και «ψυχεδελικά» prints τα οποία η Kawakubo δημιούργησε σε συνεργασία με τον Fornasetti και τα οποία ολοκλήρωναν τα εμβληματικά Nike Dunk sneakers σε διαφάνεια, είναι μια μικρή απόδειξη της αντισυμβατικής αισθητικής με την οποία αντιμετωπίζει η καλλιτεχνική διευθύντρια του brand Comme des Garçons, την μόδα.

Για την ίδια, η μόδα είναι «ελεύθερη προς μετάφραση» και μπορεί να έχει παραπάνω από μια «χρήσεις», πέρα από τις βιοποριστικές και καταναλωτικές ανάγκες που μας προσφέρει.

Τα (αυθεντικά) avant-garde σχέδιά της μας κάνει να δικαιολογούμε τους υπευθύνους του Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης που αφιέρωσε το φετινό θέμα της έκθεσής του, στην συνεισφορά της Kawakubo στον χώρο της μόδας και της τέχνης γενικότερα.

Για να την… τιμήσω και εγώ λοιπόν, παρακάτω σου παρουσιάζω σπάνιες backstage φωτογραφίες από την Spring/Summer 2017 ανδρική συλλογή της, courtesy του φωτογράφου Ilker Akyol.

Enjoy!

commedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-01.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-02.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-03.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-04.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-05.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-06.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-07.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-08.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-09.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-10.jpgcommedegarcons-rare-backstage-photos-ss17-11.jpg