‘90s αισθητική και νεανικοί τόνοι στη νέα ανδρική συλλογή του Tommy Hilfiger για το Φθινόπωρο ’17


Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ όταν πήγαινα σχολείο το να ήσουν «φυτό» δεν ήταν… κουλ. Πάνε βέβαια αρκετά χρόνια από τότε (παραπάνω απ’όσα θα ήθελα να παραδεχτώ). Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τα δικά μου σχολικά χρόνια. Στις ημέρες μας, το να είσαι nerd είναι η νέα «τάση». Το να διαβάζεις πολύ, να ασχολείσαι με το περιβάλλον, την φιλανθρωπία και φυσικά να είσαι πολιτικοποιημένος είναι πράγματα με τα οποία ένας teenager οφείλει πλέον να ασχολείται. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν, να βλέπει κανείς αυτή την εξέλιξη στις νέες γενιές. Βέβαια, αυτή η νέα πραγματικότητα αποτελεί κάτι παραπάνω από μια τάση. Έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας. «Μεγάλωνει» καλύτερους ανθρώπους, πιο συνειδητοποιημένους, πιο σωστά ενημερωμένους. Και φυσικά, ένα κοινωνικό φαινόμενο σαν αυτό, δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει και τον κόσμο της Μόδας!

Ειδικά, ο χώρος αυτός που επηρεάζεται καθημερινά από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, δεν θα μπορούσε παρά να αδράξει την ευκαιρία και να «μεταφράσει» αυτή τη νέα γενιά πραγμάτων, σε stylish ρούχα! Είναι λογικό λοιπόν, να βλέπουμε αυτά τα στοιχεία να αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές μόδας. Ένας από αυτούς είναι και ο Tommy Hilfiger. Η συλλογή του για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2017-2018 παίρνει «σημειώσεις» από την νεολαία και προσφέρει ρούχα που νεανικά με ένα twist φινέτσας.

Διατηρεί λοιπόν, το κλασικό… nerd-y ύφος που πάντα έχουν οι συλλογές του, αλλά προσθέτει μια πιο κουλ διάθεση μέσα από τις φόρμες των ρούχων, τις χαλαρές γραμμές, αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιεί. Ένα κολλεγιακό varsity jacket λοιπόν, έχει «χώρο» στην ντουλάπα ενός teenager τη σήμερον ημέρα, το οποίο όμως μπορεί εύκολα να υποστηρίξει ένα πλουσιόπαιδιο ενός ιδιωτικού σχολείου, αλλά και ένα πιο «απλό» παιδί που στον ελεύθερό του χρόνο, δεν σταματάει να οργώνει τους δρόμους της γειτονιάς του, παρέα με το υπόλοιπο squad.

Ίσως σε αυτή την ποικιλομορφία να έχουν παίξει ρόλο οι επιρροές από την μόδα του ’90 που έχουν τα ρούχα της συλλογής και που με κάποιο τρόπο σαν να αποσαφηνίζει τις κοινωνικές τάξεις, κουλτούρα μέχρι και το στιλ αυτού που τα φοράει. Όλα αυτά φυσικά, «δένουν» ακόμη καλύτερα με τα sporty vibes που έχει η συλλογή, κάνοντας την τελικά, εξαιρετικά επιτυχημένη.

Ο Hilfiger λοιπόν, ήξερε πολύ καλά τι έκανε με αυτή την κολεξιόν. Πήρε τα καλά στοιχεία για τα οποία είναι γνωστό το brand και τα εξέλιξε ακόμη περισσότερο, προσφέροντας τελικά μια αρκετά «πολύπλευρη» συλλογή. Θέλει καμιά φορά ταλέντο για να καταφέρει κανείς κάτι τέτοιο και απ’ότι φαίνεται δεν λείπει αυτό το στοιχείο από τον Tommy…

Tommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-001.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-002.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-003.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-004.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-005.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-006.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-007.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-013.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-020.jpgTommy-Hilfiger-2017-Fall-Winter-Mens-Collection-Lookbook-025.jpg