Τα graphic t-shirts φέτος το Φθινόπωρο δέχονται την πιο ρετρό μεταμόρφωση


Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι η τελευταία Star Wars ταινία ήταν το μόνο για το οποίο μιλούσε κανείς πέρσι το χειμώνα, αλλά από την στιγμή της κυκλοφορίας της, επηρέασε όχι μόνο τον κόσμο του θεάματος με τα εφέ και το storyline του, αλλά φυσικά και τον κόσμο της μόδας. Γιατί όταν μια τέτοια ταινία που έχει τόσο μεγάλη επιρροή παγκοσμίως αποκλείεται να μην επηρεάσει και αυτόν της μόδας. Ειδικά, αυτόν της μόδας. Όταν η ιστορία μας έχει δείξει πόσες φορές αυτός εμπνέεται από τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση κ.ο.κ.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή την ταινία αυτή -και όχι μόνο-, πολλά brands (βλ. Thraser) και street style stars βρήκαν την ευκαιρία να «επαναφέρουν» στην ανδρική μόδα και στα πολυφορεμένα από όλους τους άντρες, graphic t-shirts μια πιο ρετρό αισθητική. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και μια γενικότερη ανάγκη από τον κόσμο είτε της μόδας, είτε του κοινού που παρακολουθεί ταινίες και τηλεοπτικές σειρές να έρθουν σε επαφή και με άλλες δεκαετίες. Να, σαν αυτή του ’80. Από την τηλεοπτική σειρά “Stranger Things” που αποτιεί φόρο τιμής στης feelgood του ’80 μέχρι και στα remakes παλαιότερων ταινιών και σειρών, φαίνεται να γίνεται όλο και πιο έντονη η νοσταλγία στην αισθητική άλλων δεκαετιών. Και κάπως έτσι «επηρεάζεται» και το πολυαγαπημένο t-shirt.

vintage-tee-trend-fall2016-06.jpg vintage-tee-trend-fall2016-07.jpgBobby Abley Fall 2016 

Από εκεί που είχες συνήθισει να το φοράς με σύγχρονα logos και στάμπες, τώρα αυτά δέχονται μια πιο vintage προσέγγιση. Είτε αυτό γίνεται με πιο παλιακά λογότυπα ταινιών όπως το Star Wars που λεγαμε παραπάνω, παλιών κόμικ, είτε με αυτά από ροκ bands όπως των Metallica, των Rolling Stones, των Ramones, δεν έχει σημασία. Αρκεί το t-shirt που θα φορέσεις να είναι…. παλαιομοδίτικο. Και έτσι θα είσαι σύγχρονος και πάλι.

vintage-tee-trend-fall2016-01.jpg vintage-tee-trend-fall2016-02.jpg vintage-tee-trend-fall2016-03.jpg vintage-tee-trend-fall2016-04.jpg vintage-tee-trend-fall2016-05.jpg