Όταν τα έπιπλα... γέρνουν


 

Όταν τα έπιπλα... γέρνουν

 

Έχουμε ένα τραπεζάκι στο σαλόνι, το κλασσικό δίπατο της ΙΚΕΑ, το οποίο έχει λίγο σακατευτεί. Για την ακρίβεια έχει χαλάσει το ένα πόδι και όταν πας να το μετακινήσεις, χωρίς να το σηκώσεις, το μόνο που καταφέρνεις (εκτός από το να σου σπάσουν τα νεύρα) είναι να το δεις να παθαίνει παραπληγία μιας και το πόδι μένει πίσω ενώ εσύ το σέρνεις στη καινούρια θέση.

 

Που θέλω να καταλήξω με αυτή την ιστορία; Στα στραβά έπιπλα που εντόπισα σε μία από αυτές τις designοαναζητήσεις μου στα άδυτα του internet (όχι ότι μοιάζουν ωστόσο με το ετοιμόρροπο δικό μας, αλλά κάπως έπρεπε να αρχίσω). Όταν αντίκρυσα μετά από το 30ο scroll down στο tumblr το στραβό τραπέζι του studio XYZ Integrated Architecture, είπα από μέσα μου “wow, τι τέλειο photoshop, πως στέκεται έτσι το μοντέλο” μόνο που όταν πάτησα να τσεκάρω καλύτερα την φωτογραφία είδα πως είναι αληθινό έπιπλο, like for real.

 

Αυτό το περίεργο τραπέζι λοιπόν, που μου τράβηξε την προσοχή, είναι κομμάτι της συλλογής “60′s” που δημιουργησε η ομάδα του studio και αντικατοπτρίζει, όπως λένε και οι ίδιοι, τόσο την αισθητική τους όσο και την αγάπη τους για τα κεκλιμένα επίπεδα και τις οξείες γωνίες. Η συλλογή αποτελείται από την “60 Red Chair” και “60 Blue table” που είναι κατασκευασμένα από ατσάλι και από το “60 Console and Chair” που είναι κατασκευασμένο από μαόνι και έχει λεπτομέρειες από καφέ δέρμα.

 

Τιμές δεν υπάρχουν στη σελίδα τους, ωστόσο μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους μέσω e- mail ή να πεταχτείς μέχρι την Γεωργία και συγκεκριμένα στη Τιφλίδα για να επισκεφθείς τα γραφεία τους και να μάθεις από πρώτο χέρι τα πάντα για τα μοναδικά αυτά έπιπλα.

 

 

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, χάζεψε παρακάτω με τις φωτογραφίες της Nakanimamasaxlisi που αναδεικνύουν υπέροχα το ύφος του σχεδίου.

 

2.jpg

 

31.jpg

 

6.jpg

 

7.jpg

 

13.jpg

 

Πηγή: slag.gr

Κείμενο: Νάνσυ Κωστακοπούλου