Όλα όσα ζήσαμε στο ανατρεπτικό “Always Classic” πάρτι των Reebok Classic στο ΕΚΕΙ


«Η έμπνευση ξεκλειδώνει το μέλλον», έχει πει ο Hayao Miyazaki, στην animation ταινία του, The Wind Rises. Πιστεύω πολύ σε αυτή την φράση και συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι η έμπνευση από το παρελθόν, για το οτιδήποτε κάνουμε σήμερα. Από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε καθημερινές καταστάσεις στη ζωή μας, μέχρι και για τον τρόπο που ντυνόμαστε.

Λίγο να κοιτάξεις γύρω σου, και θα δεις νέους ανθρώπους να περπατάνε στους δρόμους της Αθήνας και αμέσως σκέφτεσαι «A, ένα τέτοιο καρό σακάκι με βάτες, φορούσε και η μητέρα μου το ‘80».

Θα δεις ένα ψηλόμεσο τζιν παντελόνι να φοριέται από μια κοπέλα με πανέμορφες καμπύλες και θα σου θυμίσουν αυτά που φορούσε η Kelly και η Brenda στην απόλυτη εφηβική σειρά, Beverly Hills 90210.

Παρατηρείς τα sneakers ανδρών και γυναικών και βλέπεις τα κατάλευκα, δερμάτινα Reebok Classic παπούτσια από το ’80 -ξέρεις ποιο λέω, το θρυλικό WorkOut Plus που είχε κυκλοφορήσει το 1985-, σε μια ανανεωμένη και fresh μορφή.

Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα τα απομεινάρια μιας εποχής που δεν αναβιώνει απλά μέσα από τις εμφανίσεις μας, αλλά πρόκειται για μία περίοδο που συνεισέφερε τελικά στην ιστορία της Μόδας και της ποπ κουλτούρας.

Οι νέοι της εποχής μας, οι λεγόμενοι “millennials”, πρέπει λοιπόν να μάθουν λίγη… ιστορία. Σε αυτό μας βοηθάνε τα Reebok Classic με την επανέκδοση του νέου –και όπως είπαμε θρυλικού- WorkOut Plus!

Θα πάρω τα πράγματα όμως από την αρχή: Ήμουν στην δουλειά και πληκτρολογούσα ασταμάτητα, όταν ο ήχος από τα e-mail μου έκανε το χαρακτηριστικό «ντιν!». Συνήθως είμαι απόλυτα συγκεντρωμένη όταν γράφω και δεν σταματάω τη δουλειά μου για τίποτα. Αυτή τη φορά όμως σταμάτησα. Είδα τις λέξεις «Reebok Classic», «Always Classic», «Πάρτι» και όπως είναι λογικό, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. 

Κοίταξα την πρόσκληση και διάβασα για ένα ανατρεπτικό πάρτι στο ΕΚΕΙ, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στην Λέκκα, στο κέντρο της Αθήνας. Οι λέξεις “Always Classic”, μου τράβηξαν την προσοχή, οπότε αμέσως επιβεβαίωσα την παρουσία μου στο πάρτι. Συνέχισα δειλά-δειλά να δουλεύω. Παρόλα αυτά, σκεφτόμουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ότι η πρόσκληση ήταν αρκετά μυστήρια. Δεν ήξερα τι να περιμένω. 

Η μεγάλη βραδιά τελικά έφτασε. Οπότε μπήκα σε… workout mode, φόρεσα τα Reebok Classic sneakers μου και έφυγα. Σε μια σκοτεινή στοά στη Λέκκα, ξαφνικά κάτι neon χρώματα στο δρόμο, άρχισαν να ρίχνουν «φως» στην κατάσταση. 

Μυρωδιές «έσκασαν» από παντού (ευχάριστες μυρωδιές) και κατάλαβα ότι προέρχονταν από το food truck που ήταν παρκαρισμένο έξω από το μπαρ και σέρβιρε hot dog. «Θα φάω οπωσδήποτε ένα μετά», είπα από μέσα μου. 

reebok_ekeiparty_002.jpg 

Μπήκα στο μαγαζί. «Σκάναρα» λίγο τον χώρο. Μου άρεσε πολύ –δεν είχα ξαναπάει στο ΕΚΕΙ, άλλη φορά. Πριν προλάβω να αφουγκραστώ την ατμόσφαιρα του πάρτι, είδα έναν φίλο μου Dj, παρέα με τον sneakerhead φίλο του. Κάπου εκεί συνειδητοποίησα ότι, πάνω κάτω, όλοι οι Αθηναίοι θα συναντιόμασταν στο πάρτι. Ότι τελικά όλες οι φυλές του κέντρου θα παρτάρουμε μαζί.

Κοίταξα και πάλι τον χώρο και τον κόσμο. Είχε ωραίο κόσμο. Μικροί, μεγάλοι, όλοι λάτρεις του WorkΟut Plus των Reebok Classic ήταν στο πάρτι. Κάπου εκεί, σαν μαγνήτης με τράβηξε το εντυπωσιακό display των Reebok Classic. Με neon, τεράστια γράμματα αναγράφονταν η φράση Always Classic”, ενώ ζευγάρια του WorkΟut Plus κρέμονταν από παντού. Έβγαλα φωτογραφία για το Instagram. Ήξερα καλά ότι την ίδια φωτογραφία θα έβλεπα αύριο παντού στο διαδίκτυο και είχα δίκιο.

reebok_ekeiparty_04.jpg 

reebok_ekeiparty_05.jpg 

Έκανα μια βόλτα στο πάρτι. Τα decks στον επάνω χώρο είχαν ήδη καταλάβει οι Cult Battles από τη Θεσσαλονίκη και όλα τα αγαπημένα μου tracks από τα ‘90s είχαν την τιμητική τους. Είχα αρχίσει και μπαίνω στο mood, αλλά πρώτα είπα να δω τι άλλο είχαν ετοιμάσει για την βραδιά τα Reebok Classic.

reebok_ekeiparty_12.jpg 

Επισκέφθηκα το δεύτερο stage του πάρτι aka την… Υπόγα του ΕΚΕΙ και τα μουσικά ηνία είχαν αναλάβει οι djs των STFU Parties. Το... μενού περιελάμβανε μια μίξη από Trap, EDM, Hip Hop και Dubstep! Γρήγορα είδα την φράση, «We all float down here» στον τοίχο του μαγαζιού και αποφάσισα να βγάλω και εκεί μια δεύτερη φωτογραφία για το insta.

reebok_ekeiparty_15.jpg 

To πάρτι γρήγορα… άναψε και όλος ο stylish κόσμος άρχισε να χορεύει. Άρχισα να κάνω κι εγώ το ίδιο. Είχα καιρό να χορέψω τόσο πολύ. Υπήρχαν πολύ ευχάριστα vibes στο πάρτι. Να ήταν η '80s-90s μουσική; Ο κόσμος; Όποιος και ο λόγος δεν είχε σημασία. Τα Reebok Classic κατάφεραν να μας φέρουν όλους κοντά.   

reebok_ekeiparty_16.jpg 

 Καθ’ όλη την βραδιά, η εικόνα του φωτεινού display ήταν συνέχεια «μπροστά» μου, σαν να με παρακολουθεί. Σαν την Mona Lisa του Leonardo DaVinci. 

reebok_ekeiparty_20.jpg

 

Μετά από ένα-δύο “Workout Reviver” κοκτέιλ, τα οποία είχαν δημιουργήσει αποκλειστικά για το event, τα κομμάτια του παζλ άρχισαν να ενώνονται και τα πράγματα ήταν πλέον ξεκάθαρα στο μυαλό μου. Το παλιό είναι το μέλλον. Το κλασικό είναι ανατρεπτικό. Όλα ξαφνικά έβγαζαν νόημα και κατάλαβα τι ήθελαν να «πουν» τα Reebok Classic, μέσα από την επανέκδοση του WorkOut Plus.  

reebok_ekeiparty_08.jpg 

Χωρίς το original σχέδιο του 1985, ίσως η streetwear μόδα να μην ήταν η ίδια. Με το βασικό χαρακτηριστικό του, το τότε καινοτόμο και το σήμερα εμβληματικό, H-strap, διέσχισε τα πολιτισμικά όρια ανάμεσα στην workout και την streetstyle κουλτούρα της εποχής. Έτσι καθιερώθηκε ως διαχρονικό, ως… (Αlways) Classic.

reebok_ekeiparty_17.jpg 

Με ανυποχώρητο attitude και απαράμιλλη ιστορία, το WorkOut Plus καταφέρνει σήμερα να τονίσει την έννοια που έχει το κλασικό για μια νέα γενιά, που δεν χρειάζεται να κάνει υπερβολές για να αφήσει το δικό της στίγμα στους δρόμους. Ένα βήμα αρκεί λοιπόν, για να αφήσουμε το… old school  αποτύπωμά μας, στην Αθήνα του σήμερα. Τέλειο;

Βρες τα WorkOut Plus των Reebok Classics, στο e-shop του brand και στα καταστήματα:
SNEAKER 10, THE ATHLETE’S FOOT, ALL ABOUT SNEAKERS, KIX / COLLECTIVE, SIMPLE CHARACTER, SNEAKER CAGE, ALTER SHOP, DANGEROUS MINDS, STRATIGOS, SAINT SOLES, NODUS, CERO, SNEAKER MIND, FUEL, ICONICS, FLOORZONE, DREAMDALE, CULT, GRANAZI, SLIDE, NEW CULT, ELEVEN, MUST, GENIOUS.

 

Instagram: @ReebokGreece & @Reebok 

Facebook: @ReebokGreece

#WorkoutPlus #AlwaysClassic