Τι ψήφισαν οι ειδικοί


Τι ψήφισαν οι ειδικοί


Απολογισμός χρονιάς χωρίς λίστες με τα καλύτερα του εκάστοτε είδους γίνεται; Σίγουρα όχι, για αυτό και τα μεγαλύτερα sites που ασχολούνται με τον κόσμο των sneakers δημοσιεύσανε τις προηγούμενες ημέρες τις κορυφαίες επιλογές τους για το έτος που μόλις μας άφησε. Όσοι βέβαια περιμένανε να δουν μέσα σε αυτές και retro κυκλοφορίες θα απογοητευτούν, καθώς στις συγκεκριμένες ετήσιες λίστες συμπεριλαμβάνονται μόνο καινούργια μοντέλα.

 

adidas-zx-flux-photo-print-pack-06.jpg

 

Τη φετινή χρονιά φαίνεται πως η Adidas επιχείρησε -και πέτυχε- να λανσάρει ένα πιο νεανικό και lifestyle προφιλ μέσα από τις κυκλοφορίες της. Κάτι που φαίνεται τόσο από τον αριθμό, όσο και από τις θέσεις που έχουν καταλάβει τα sneakers της στις επιλογές των σημαντικότερων sites για το 2014. Μοντέλα δηλαδή όπως το ZX Flux (που συμπληρωνόταν από την επαναστατική εφαρμογή mi ZX Flux), το Pure Boost με το καινούργιο cushioning σύστημα της εταιρείας,το Tubular Runner αλλά και η συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας Rick Owens, εν ονόματι Tech Runner.

 

adidas-tubular-runner-black-04.jpg

 

Η Nike βέβαια εξακολουθεί να οδηγεί τη κούρσα στις παγκόσμιες πωλήσεις με χαρακτηριστική διαφορά, χωρίς να υπολείπεται σε επιδραστικά μοντέλα. Κατάφερε άλλωστε μέσα στο προηγούμενος έτος να κάνει ένα cross training παπούτσι καθημερινή επιλογή περιπάτου με το Zoom Hypercross, να εισάγει για πρώτη φορά τη τεχνολογία Flyknit σε μπασκετικό παπούτσι, με το Kobe 9 και να αποκτήσει ένα εμπορικό hit με casual δυναμική με το Jordan Future, που κυκλοφόρησε από τη θυγατρική της Jordan Brand. Για να μην αναφέρουμε τον ιντερνετικό πανικό που είχε δημιουργήσει η ξαφνική και περιορισμένη κυκλοφορία της Red October έκδοσης του Yeezy 2, λίγο πριν την έναρξη της περσινής χρονιάς.

 

nike-zoom-hypercross-trainer-turquoise-arriving-03.jpg

 

jordan-future-royal-2.jpg