Δείτε ένα teardown video της κονσόλας που δεν βλέπουμε την ώρα να πάρουμε στα χέρια μας.


Το πρώτο teardown video της κονσόλας PlayStation 5 Slim κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου ο YouTuber και gamer, Dave2D, μας δίνει μια πρώτη γεύση του πώς θα είναι και ποια χαρακτηριστικά θα διαθέτει η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία, εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Στο video, ο Dave2D κάνει αρχικά λόγο για το βάρος της κονσόλας, που πλέον ανέρχεται στα μόλις 3,2 κιλά, σχολιάζοντας στη συνέχεια τον σχεδιασμό του design του. Το PS5 βλέπουμε πως υιοθετεί το ίδιο design που είχε και το αρχικό PS4, με τα πλαϊνά του καλύμματα να είναι κομμένα και τις υφές του να είναι glossy, αλλά και ματ. Η κονσόλα διαθέτει μια έντονη διαχωριστική γραμμή στο πλάι και ο χρωματισμός παραμένει ο ίδιος, όμως πλέον δεν υπάρχει καθόλου βάση στήριξης στη συσκευασία, αλλά δύο διάφανα πλαστικά αυτάκια που στερεώνονται στη γραμμή που υπάρχει στα νέα κομμένα πλαϊνά καλύμματα.

Αναφορικά τώρα με το αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων, η διαδικασία εγκατάστασής του φαίνεται πως είναι πανεύκολη, αφού όταν αφαιρεθεί το πλαϊνό κάλυμμα, το disk drive απλά κουμπώνει, χωρίς βίδες, και μπορεί να αφαιρεθεί αντίστοιχα εύκολα.

Ακόμη, το νέο PS5 Slim παρουσιάζεται να είναι πιο ήσυχο από το αρχικό μοντέλο, με τα επίπεδα θορύβου του να ανέρχονται στα 43dB (έναντι των 44dB στο αρχικό PS5). Οι θερμοκρασίες ήταν αντίστοιχες, με το νέο σύστημα ψύξης να είναι αρκετά παρόμοιο με το παλιό και με τη Sony να κάνει και πάλι χρήση liquid metal.

Τέλος, σύμφωνα με τον Dave2D η κατανάλωση ενέργειας σε παιχνίδια όπως τα Death Stranding, Astro’s Playroom και Spider-Man 2  ήταν ίδια, με μικρές μόνο διαφορές, λόγω της χρήσης του ίδιου επεξεργαστή.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο video του Dave2D: