25-27 Ιανουαρίου, Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1, Αθήνα)


Για 48 ώρες game developers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) και αναπτύσσουν παιχνίδια. Αυτό είναι το Global Game Jam, μια παγκόσμια διοργάνωση δημιουργίας παιχνιδιών.

Tο Global Game Jam [Athens] 2019 είναι η τοπική διοργάνωση στην Αθήνα. Βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και την ατομική πρωτοβουλία και συνδιοργανώνεται από την Gifted Hellas ΑΜΚΕ και τη ViRA (Virtual Reality Applications). Η 7η κατά σειρά διοργάνωση για την Αθήνα, πραγματοποιείται φέτος στις 25-27 Ιανουαρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1, Αθήνα) με την υποστήριξη του #OnassisCulture.

Τo Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά το Global Game Jam [Athens], ως μέρος των ευρύτερων δράσεων καινοτομίας που πραγματοποιεί και που έχουν ως στόχο την υποστήριξη των κοινοτήτων των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών. Ο χώρος των Games αποτελεί πλέον μία από τις κεντρικές στοχεύσεις των ψηφιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση που στοχεύει στην απελευθέρωση δυνάμεων των νέων προγραμματιστών και δημιουργών και την ενδυνάμωση των σχετικών κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Για 48 ώρες οι game developers στην Αθήνα, μαζί με αυτούς από όλο τον υπόλοιπο κόσμο,  συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) και αναπτύσσουν παιχνίδια (video games, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου, εκπαιδευτικά παιχνίδια), προάγοντας την καινοτομία, τον πειραματισμό και την συνεργασία, στη βάση ενός κοινού θέματος το οποίο θα δοθεί από την κεντρική οργανωτική επιτροπή στην Καλιφόρνια, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019.

Όλα τα παιχνίδια που δημιουργούνται δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Global Game Jam ώστε να είναι προσβάσιμα από όλους. Το Global Game Jam απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών ανεξαρτήτου εμπειρίας ή τεχνογνωσίας. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις έχουν αναδειχθεί παγκοσμίως πολλές καινοτόμες ιδέες και παιχνίδια που έχουν γίνει γνωστά στην indie game dev κοινότητα.

Είσαι game developer;
Θέλεις να δοκιμάσεις να φτιάξεις παιχνίδι αλλά δεν το έχεις κάνει ποτέ;
Δεν έχεις παρέα/ ομάδα; Έλα στο Global Game Jam [Athens] και θα βρεις εκεί τους κατάλληλους ανθρώπους για να συνεργαστείς και να φτιάξεις το δικό σου παιχνίδι.
Αν πάλι έχεις παρέα/ ομάδα ελάτε όλοι μαζί!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις. Δηλώστε συμμετοχή: http://www.globalgamejamathens.gr/registration

Τι παιχνίδι; Ό,τι παιχνίδι θέλεις εσύ. Δεν υπάρχουν περιορισμοί: video game, επιτραπέζιο παιχνίδι, παιχνίδι χώρου, παιχνίδι να'ναι κι ό,τι να'ναι!! Φέρε τα εργαλεία σου (ηλεκτρονικά ή χειροτεχνίας ή...) και ξεκίνα να δημιουργείς!

Δεν είσαι game developer; Κάλεσε τους φίλους σου γιατί μπορεί να είναι κάποιος από αυτούς. Φυσικά είσαι ευπρόσδεκτος στην έναρξη για να παρακολουθήσεις τις παρουσιάσεις και την ανακοίνωση του θέματος. Αρκεί να κρατήσεις το θέμα μυστικό μέχρι να το ανακοινώσουμε εμείς στην σελίδα μας. Με τον τρόπο αυτό θα παραμείνει μυστικό μέχρι να ξεκινήσει και η Χαβάη το δικό της Global Game Jam στην τοπική της ώρα!

Κάνε like σελίδα μας στο facebook για να ενημερωθείς για την εξέλιξη του διαγωνισμού, για τα παιχνίδια που θα δημιουργηθούν και θα μπορείς να παίξεις δωρεάν αλλά και για άλλες εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν: https://www.facebook.com/giftedgamejam