Τελικά κάποιοι αστικοί μύθοι (ή urban legends για τους αγγλομαθείς) μόνο μύθοι δεν είναι (εκτός αν μιλάμε για τους κροκόδειλους στον Κηφισό ποταμό). 


Τελικά κάποιοι αστικοί μύθοι (ή urban legends για τους αγγλομαθείς) μόνο μύθοι δεν είναι (εκτός αν μιλάμε για τους κροκόδειλους στον Κηφισό ποταμό). 

Υπήρχαν διάφορες φήμες τα τελευταία 30 χρόνια ότι η εταιρία Atari είχε θάψει εκατομμύρια κόπιες του παιχνιδιού ‘E.T. the Extra Terrestrial’ (1982), μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές φλόπες στην ιστορία της, κοντά στη διαβόητη Area 51 στο Roswell του New Mexico των ΗΠΑ (βλέπε πτώση UFO, εξωγήινοι κλπ). 

Το πρώτο και πιο σημαντικό σκέλος, με μεγάλη έκπληξη όλων, φαίνεται πως είναι αλήθεια, αν και πλέον μεταφερόμαστε στο Alamogordo του New Mexico και όχι στο Roswell (η μία πόλη απέχει δύο ώρες από την άλλη με το αυτοκίνητο).

Το χεράκι τους για την ανακάλυψη της αλήθειας το έβαλαν οι βραβευμένοι με Oscar και Emmy παραγωγοί Simon Chinn (Searching for Sugar Man, Man on Wire) και Jonathan Chinn (American High, 30 Days) που με τη βοήθεια της Xbox Entertainment Studios και του σεναριογράφου-σκηνοθέτη και φανατικού gamer Zak Penn (X-Men 2, Avengers) θα παρουσιάσουν την ιστορία μέσα από ένα ντοκιμαντέρ αποκλειστικά στο δίκτυο της Xbox κάποια στιγμή μέσα στο 2014. 

Μερικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα του Taylor Hatmaker βλέπουμε παρακάτω, ενώ φυσικά δεν μιλάμε μόνο για το ‘E.T. the Extra Terrestrial’ game αλλά δεκάδες άλλους θαμένους τίτλους (Raiders of the Lost Ark, Superman, Haunted House, Defender, Pac-Man, Asteroids) και hardware.