Το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που ακούμπησε στην επιφάνεια της σελήνης από το 1972 μετέφερε μεταξύ άλλων μια κάψουλα γεμάτη από καλλιτεχνικά έργα μεγάλης σημασίας για τον παγκόσμιο πολιτισμό


Στο φεγγάρι βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα τραγούδια των Elvis Presley, Jimi Hendrix και Timbaland, αφού ένα διαστημόπλοιο που ταξίδεψε μέχρι εκεί κουβαλούσε μια σειρά από ψηφιοποιημένες ηχογραφήσεις τους.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που ακούμπησε στην επιφάνεια της σελήνης από το 1972, το λεγόμενο Odysseus, μετέφερε μαζί του μεταξύ άλλων μια κάψουλα γεμάτη από καλλιτεχνικά έργα μεγάλης σημασίας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ανάμεσά τους και το φημισμένο ντοκιμαντέρ του Michael P. Nash από το 2010 με τίτλο Climate Refugees.

Άλλοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα η μουσική των οποίων ταξίδεψε μέχρι τη σελήνη είναι οι Marvin Gaye, Santana, Chuck Berry, Sly & the Family Stone, Bob Marley, Janis Joplin και The Who, ενώ το ίδιο συνέβη και με φωτογραφίες από σπουδαία μουσικά events για την παγκόσμια ιστορία, όπως το Woodstock. Εξώφυλλα δίσκων όπως αυτό του The Dark Side Of The Moon των Pink Floyd βρίσκονται επίσης στην κάψουλα.

Ο Dallas Santana, που είχε την ιδέα αποστολής της κάψουλας, ανέφερε στον διεθνή Τύπο ότι σε αυτήν περιλαμβάνονται και μερικά ακυκλοφόρητα μουσικά κομμάτια. Ως προς το γιατί η μουσική που εστάλη προέρχεται κυρίως από το 1969, ο ίδιος το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι συνδέεται άμεσα με την πρώτη ανθρώπινη αποστολή στο φεγγάρι, που πραγματοποιήθηκε την ίδια χρονιά.