Εμπνευσμένο από ένα ποίημα που ο Cave έγραψε για τη σύζυγό του


Με τα Miraculous Love Kids από το Αφγανιστάν συνεργάστηκε ο Nick Cave, συνοδεύοντάς τα στην ερμηνεία ενός νέου κομματιού με τίτλο “Breathless/Beautiful”. Το σχήμα των Miraculous Love Kids αποτελείται από μια ομάδα κοριτσιών που γνώρισαν από μικρή ηλικία την προσφυγιά.

Βασισμένο στο “Wife With Eyes Closed” – ένα ποίημα που ο Cave έγραψε για τη σύζυγό του Susie για Red Hand Files – το “Breathless/Beautiful” είναι ένα τραγούδι που συνοδεύεται υπέροχα από τα φωνητικά των κοριτσιών, όσο ακούγεται η ακουστική κιθάρα. Το video του κομματιού σκηνοθέτησε ο ντοκιμαντερίστας Hans Fjellestad.

Τα Miraculous Love Kids έχουν επίσης συνεργαστεί με τους Tom Morello και Serj Tankian στο κομμάτι “God Help Us All”, όπως και με τους Sammy Hagar και Chad Kroeger σε ένα cover του “Fly Like an Eagle” των Steve Miller Band.

Ο Cave πρόσφατα συνεργάστηκε με τη Debbie Harry σε ένα cover του “On the Other Side” του Jeffery Lee Pierce. Ο ίδιος πρόκειται να ξεκινήσει και μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr