Όλα όσα θα δούμε στη φετινή διοργάνωση.


Στις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων που διοργανώνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού και θα διαρκέσουν έως  τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Το φεστιβάλ που έχει γίνει συνώνυμο της καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, φέτος είναι  αφιερωμένο στον αείμνηστο Δημήτρη Νικολαΐδη, Δήμαρχο Βύρωνα επί 16 χρόνια, που συνέδεσε ανεξίτηλα το όνομά του με την διεκδίκηση των πρώην λατομείων Εργάνη. Πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Θεάτρου Βράχων και των αθλητικών χώρων στο λόφο του Κοπανά. Στη διάρκεια της θητείας του υλοποίησε το όραμα της διεθνούς κοινότητας του χορού, που αφορούσε την ίδρυση του Κέντρου Μελέτης Χορού στο σπίτι των Ντάνκαν στο Βύρωνα.

Το φετινό φεστιβάλ εμπνέεται από τον πρωτοπόρο αυτοδιοικητικό και δίνει βήμα στο σύγχρονο χορό, παρουσιάζοντας ένα τριήμερο ‘φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ’.  Επιπλέον, νέοι χορογράφοι αλλά και οι μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης Σύγχρονου Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε μια βραδιά αφιέρωμα στη μνήμη του.

Στην αδιάκοπη δημιουργική πορεία του, το Φεστιβάλ Στη Σκιά των Βράχων, με το πλούσιο πολυσυλλεκτικό του πρόγραμμα, αποτελεί  σημείο αναφοράς στον καλλιτεχνικό χάρτη του λεκανοπεδίου Αττικής και μια μοναδική συνάντηση των ανθρώπων που πιστεύουν στη δύναμη του πολιτισμού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr