Η νέα χρόνια αναμένεται μάλλον να μας φέρει υλικό του αγαπημένου συγκροτήματος, σύμφωνα με αποκάλυψη του Phil Selway


Η νέα χρόνια αναμένεται μάλλον να μας φέρει υλικό του αγαπημένου συγκροτήματος, σύμφωνα με αποκάλυψη του Phil Selway

Την επιστροφή των Radiohead ενδέχεται να δούμε τους πρώτους μήνες του 2023, σύμφωνα με αποκάλυψη του drummer τους, Phil Selway.

Ο τελευταίος δίσκος του αγαπημένου συγκροτήματος, A Moon Shaped Pool, κυκλοφόρησε το 2016, ενώ η τελευταία τους περιοδεία πραγματοποιήθηκε το 2018. Το 2021, οι ίδιοι κυκλοφόρησαν το KID A MNESIA, έναν τριπλό δίσκο-εορτασμό των εμβληματικών Kid A και Amnesiac, που συνοδευόταν από rarities και B-sides υπό τον τίτλο Kid Amnesiae.

Ο Selway μίλησε στο περιοδικό Spin για τα πλάνα του συγκροτήματος να επιστρέψει τη νέα χρονιά: «Υπήρξαμε πολύ συγκεντρωμένοι με το όλο Kid A/Amnesiac πράγμα και νομίζω ότι αυτό έρχεται στη φυσική του κατακλείδα, ανατρέχοντας στο reissue και στη δημιουργία του σχετικού game. Θα βρεθούμε ξανά στις αρχές του 2023 και είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέες ιδέες για το τι έπεται από εδώ και πέρα. Hail To The Thief — έχει περάσει αρκετός καιρός από αυτόν τον δίσκο, έτσι δεν είναι;».

Οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται έπειτα από συνέντευξη του κιθαρίστα του συγκροτήματος, Ed O’Brien, ο οποίος είχε αναφέρει το προηγούμενο καλοκαίρι ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι Radiohead». Ο ίδιος ωστόσο είχε αφήσει ανοιχτά τα σενάρια επιστροφής τους κάποια στιγμή στο μέλλον.

Στο μεταξύ, οι Thom Yorke και Jonny Greenwood – μαζί με τον drummer των Sons of Kemet, Tom Skinner – κυκλοφορούν εδώ και έναν χρόνο μουσική ως The Smile, με το ντεμπούτο τους, A Light For Attracting Attention, να αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες μουσικές δουλειές του 2022. Ο Selway πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει έναν νέο solo δίσκο με τίτλο Strange Dance τον επόμενο μήνα.

Πηγή