Τι δήλωσε ο θρυλικός μουσικός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal;


Τι δήλωσε ο θρυλικός μουσικός σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal;

Μια σπάνια συνέντευξη στην εφημερίδα Wall Street Journal έδωσε πρόσφατα ο Bob Dylan, στην οποία ο θρυλικός μουσικός μίλησε για πληθώρα από θεματικές. Από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και του streaming, μέχρι τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές, ο Dylan φάνηκε πρόθυμος να μοιραστεί αρκετές πληροφορίες για τον ίδιο με τους θαυμαστές του, γεγονός που ομολογουμένως δεν συμβαίνει συχνά.

Έτσι, μεταξύ πολλών άλλων, ο Dylan αναφέρθηκε στη συνέντευξη στη μουσική που ο ίδιος απολαμβάνει να ακούει, με τον θρυλικό καλλιτέχνη να δηλώνει θαυμαστής των Wu-Tang Clan και Eminem. Ο ίδιος αναφέρθηκε με καλά λόγια και σε καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Royal Blood, Celeste, Leonard Cohen, Rag N’ Bone Man και Nick Cave.

Ο Dylan είχε προηγουμένως αναφερθεί στον Eminem και σε συνέντευξή του από το 2001 με το περιοδικό Time. Τότε, εκείνος ανέφερε ότι δεν είχε ακούσει αρκετή από τη μουσική του, αναγνώριζε ωστόσο ότι εκείνος «κάνει κάτι καλά».

Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο Dylan αναφέρθηκε επίσης στον Tiny Hill, τον σαξοφωνίστα Teddy Edwards και τον κιθαρίστα Teddy Bunn, όλοι εκ των οποίων υπήρξαν ενεργοί μουσικά από τα 1940s μέχρι και τα 1960s. Ο Dylan μίλησε επίσης για την αγάπη του στις Ella Fitzgerald, Brenda Lee και Janice Martin, με την τελευταία να περιγράφεται μάλιστα ως ο «γυναικείος Elvis».

Ως προς τους καλλιτέχνες που ο ίδιος έχει απολαύσει ζωντανά, ο Dylan αναφέρθηκε σε δύο εμφανίσεις των Metallica, αλλά και σε συναυλίες των Oasis και Klaxons. Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει προσπαθήσει μάλιστα να δει τον Jack White και τον frontman των Arctic Monkeys, Alex Turner.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Dylan δήλωσε πως ο εμβληματικός drummer των Beatles, Ringo Starr, «δεν είναι κακός τραγουδιστής και είναι σπουδαίος μουσικός», ενώ ειδική μνεία έκανε στον συνθέτη Hans Zimmer, ο οποίος δήλωσε πως είναι «ένα νέο είδος superstar».

Ως προς τα αγαπημένα του είδη μουσικής, ο Dylan δήλωσε πως απολαμβάνει πληθώρα αυτών, με συγκεκριμένες αναφορές στα country blues, τη western swing, τη hillbilly και τη bluegrass. «Οι ιστορικοί της μουσικής θα έλεγαν ότι αν τα αναμείξεις όλα αυτά, η μουσική που προκύπτει αποκαλείται απλά Rock and Roll. Φαντάζομαι αυτό είναι το αγαπημένο μου είδος» ανέφερε στον συνεντευξιαστή του.

Μιλώντας για τον αντίκτυπο του streaming και των social media στη μουσική βιομηχανία, ο ίδιος δήλωσε πως «όλα σήμερα είναι τα ίδια». «Όλα είναι τόσο εύκολα, τόσο δημοκρατικά».

Η συνέντευξη του Dylan στην δημοφιλή εφημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προώθησης του νέου του βιβλίου, The Philosophy of Modern Song, το οποίο και κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα από τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Πηγή