Murdoc, 2D, Noodle και Russel επιστρέφουν σε μεγάλα κέφια


Το νέο τους single με τίτλο “Skinny Ape” κυκλοφόρησαν οι Gorillaz, οι οποίοι ανακοίνωσαν παράλληλα δύο virtual shows σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη για την επόμενη εβδομάδα.

Το track, που μπορείτε να ακούσετε πιο κάτω, προέρχεται από το επερχόμενο άλμπουμ τους Cracker Island και είναι η τέταρτη κυκλοφορία του μετά από τα κομμάτια “Baby Queen”, “New Gold” και “Possession Island”.

Ο δίσκος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2023 από την Parlophone, ενώ είναι ήδη διαθέσιμος για pre-order.

Τα virtual shows του συγκροτήματος θα λάβουν χώρα στην Times Square της Νέας Υόρκης στις 17 Δεκεμβρίου και στο Piccadilly Circus του Λονδίνου στις 18 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το σχετικό press release, στα shows οι θαυμαστές των Gorillaz θα απολαύσουν τους Murdoc, 2D, Noodle και Russel σε τρελά κέφια, να ίπτανται πάνω στα ιστορικά τοπωνύμια.

Σε σκηνοθεσία του καλλιτέχνη και Gorillaz co-creator, Jamie Hewlett, αλλά και του υποψήφιου για βραβείο Emmy σκηνοθέτη Fx Goby, οι Skinny Ape performances δημιουργήθηκαν στα Nexus Studios με χρήση του προγράμματος της Google, ARCore Geospatial API. Αυτό χρησιμοποιεί AR για να δημιουργήσει δημόσιους χώρους σε μια ψηφιακή εμπειρία.

Στο Cracker Island, τον όγδοο δηλαδή δίσκο της καριέρας του, το συγκρότημα συνεργάζεται με τους Stevie Nicks, Bad Bunny, Adeleye Omotayond, Tame Impala και Bootie Brown.

Δείτε την tracklist του δίσκου.

  1. ‘Cracker Island’ feat. Thundercat
  2. ‘Oil’ feat. Stevie Nicks
  3. ‘The Tired Influencer’
  4. ‘Tarantula’
  5. ‘Silent Running’ ft. Adeleye Omotayo
  6. ‘New Gold’ feat. Tame Impala & Bootie Brown
  7. ‘Baby Queen’
  8. ‘Tormenta’ feat. Bad Bunny
  9. ‘Skinny Ape’
  10. ‘Possession Island’ (feat. Beck)