Ο 21χρονος rapper χτίζει το δικό του μουσικό legacy και ξεσηκώνει non-stop


Πριν από δύο χρόνια και κάτι μήνες, ο FY κυκλοφορούσε το track «Δεν με θέλουν», ένα από τα rap anthems της χρονιάς. 32 εκατομμύρια προβολές στο YouTube αργότερα, δεκάδες συναυλίες και περισσότερα hit singles, ο 21χρονος rapper από τη Θεσσαλονίκη δεν έχει σταματημό. Μουσική που δεν μπαίνει σε καλούπια, beats και ρίμες που ξεσηκώνουν, ο FY δεν ετοιμάζεται για κάτι, ο FY είναι ήδη εδώ

Χτίζοντας το δικό του μουσικό legacy και μεγάλη fanbase, ο FY φοράει το νέο Classic Leather Legacy AZ της Reebok και μιλάει στο Platform. Φαίνεται ορεξάτος και αυτό βγαίνει παρακάτω. 

fy-reebok-3-750

O FY φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Η urban μουσική κυριαρχεί στα charts. Πώς νιώθεις σαν κομμάτι αυτών των καλλιτεχνών που καθορίζουν τις τάσεις;

Η urban μουσική πάντα ήταν και θα είναι στα charts. To rap στην Ελλάδα άργησε να ακμάσει σχετικά με άλλες χώρες αλλά όταν άκμασε έκανε χαμό. Ξεκίνησα σε νεαρή ηλικία αλλά κατάφερα να θεωρούμαι από τα top ονόματα στην Ελλάδα. Νιώθω μεγάλη τιμή που τα τραγούδια μου γράψανε ιστορία, δίπλα σε αλλά μεγάλα κομμάτια που έγιναν hits την περίοδο της ακμής του rap στην Ελλάδα.

Δεν κινείσαι αποκλειστικά στην ραπ αλλά «ακουμπάς» και την ποπ. Βάζεις όρια και ταμπέλες στη δημιουργία; 

Γενικότερα προσπαθώ να κάνω ό,τι μουσική μου λείπει να ακούω. Κυριολεκτικά μπορώ να παράγω ό,τι μουσική θέλω και να πειραματίζομαι με τους στίχους, τις μελωδίες, την φωνή μου, ακόμα και τα skills μου στο κομμάτι της παραγωγής. Δεν υπάρχει όριο στην δημιουργία εφόσον κάτι που δεν υπήρχε πριν υπάρχει τώρα. Ό,τι και να είναι αυτό, είναι κάτι! Το να μην παράγει κανείς, είναι χειρότερο από το να παράξει κάτι μέτριο!

Ποιος είναι ο FY; Τι είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει μουσικά και στιχουργικά και ποιο θα ήθελες να είναι το legacy και αποτύπωμα που θα αφήσεις; 

Ο FY είναι ξεκάθαρα ο πιο αυθόρμητος rapper στην Ελλάδα, με καμία φοβία στο να τσαλακωθεί. Αυτό ακριβώς είναι που με χαρακτηρίζει, η τρέλα, ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητα. Δεν θα δεις άλλον FY, γιατί είμαι 100% ο εαυτός μου. Οι στίχοι μου, δεν έχουν μόνο να κάνουν με το φλεξ, καθώς και πολλά κομμάτια που έχω γράψει αναφέρονται στο παρελθόν μου που δεν ήταν καθόλου αυτού του κλίματος, ή σε προσωπικές αξίες μου ή βαθιά συναισθήματα. 
Αυτή η μουσική ίσως έχει ταυτιστεί με την καλοπέραση, τα mainstream κομμάτια λένε μόνο για φλεξ και άλλα, οπότε ο κόσμος την κατακρίνει πολλές φορές, χωρίς να γνωρίζει πραγματικά. Το legacy που θέλω να αφήσω έχει να κάνει με την αυθεντικότητα, με την ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου και εννοείται μέσω του rap label που έχω ξεκινήσει να χτίζω, με όνομα Royal Entertainment, όπου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα.

Τόσο καιρό χωρίς συναυλίες, πόσο σου έχουν λείψει; Τι παίρνεις από την επικοινωνία με τον κόσμο που σε ακολουθεί; 

Χωρίς τον κόσμο είμαστε ένα τίποτα. Ήθελα να νιώσω ξανά την αγάπη του κόσμου για να ξανά θυμηθώ την έμπνευση μου το κίνητρο μου και γιατί αγαπώ την δουλειά μου.

fy-reebok-1-750

O FY φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Σε ποιους άλλους Έλληνες artists και producers δίνεις το respect σου και θαυμάζεις τη δουλειά τους; 

Σε όλη την ομάδα μου, Capital Music και Skive, γιατί δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν στην Ελλάδα. Ο Baghdad και ο Silence, επίσης, πολύ δυνατοί και δεν μπορώ να παραλείψω τον παραγωγό μου Just V. Από κει και πέρα υπάρχουν άπειροι παραγωγοί, beat makers, που έχουν μεγάλο ταλέντο και έχουμε φτιάξει πολλά τραγούδια μαζί, με πολλά vibes! Από rappers, ο MadClip ήταν ο άνθρωπος που θαύμαζα πιο πολύ απ’ όλους σαν άνθρωπο πρώτα και σαν καλλιτέχνη έπειτα. Ο Light είναι πολύ αξιοθαύμαστος λόγω χαρακτήρα, ταλέντου και σταδιοδρομίας και διάφορα ακόμα άτομα του χώρου που αξίζουν credits. Ο Αργυρός μου αρέσει πολύ επίσης και μου αρέσει ο χαρακτήρας του και η εμφάνιση του.

Τι να περιμένουμε από τον FY το ερχόμενο διάστημα; 

Singles, features, music videos, πολλές δημόσιες εμφανίσεις και Ελλάδα και εξωτερικό… Και πολλά ακόμα που αναμένεται να ανακοινωθούν! 

instagram.com/priince.fy