Με το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Chica», η ανερχόμενη Marseaux είναι το νέο poster girl για την γυναικεία ενδυνάμωση.


Αν και μόλις 20 χρονών, η Marseaux θεωρείται το next big thing της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μέλος των WNC (Wednesday Night Cypher), ένα crew που ποτέ δεν κόλλησε αποκλειστικά γύρω από την ταμπέλα του hip hop και συνεχίζει να πειραματίζεται με διάφορα μουσικά είδη, η Marseaux παίζει την pop και τις νέες τάσεις στα δάχτυλα. 

Μοναδική στις ζωντανές της εμφανίσεις, συνεργασίες-έκπληξη με ονόματα όπως η Έλενα Παπαρίζου, πριν λίγο διάστημα κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ με τίτλο “Chica”, η πιο ολοκληρωμένη της δουλειά, ένα δυναμικό και bitchy άλμπουμ που σε ξεσηκώνει. 

Έτοιμη να αφήσει το δικό της legacy και αποτύπωμα στον μουσικό χάρτη της χώρας, μας συστήνεται με το Classic Leather Legacy AZ της Reebok και ανοίγει την καρδιά της στο Platform. 

marseaux4

Η Marseaux φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Το νέο σου άλμπουμ με τίτλο “Chica” κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Πώς νιώθεις για αυτό; Η πιο ολοκληρωμένη σου δουλειά μέχρι στιγμής;

Περίμενα πάρα πολύ καιρό για την κυκλοφορία του “Chica” και συγκεκριμένα την μέρα του release δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω από χαρά. Είναι ίσως η πιο ολοκληρωμένη μου δουλειά και η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό που φανταζόμασταν. Μαζί με τον Solmeister, που έγραψε τους στίχους και τη μουσική, οραματιζόμαστε κάθε φορά έναν δίσκο που να εκφράζει το ποια είμαι τη δεδομένη στιγμή που δημιουργούμε. Έτσι κάθε δουλειά που κάνουμε μαζί είναι η πιο ολοκληρωμένη... Μέχρι την επόμενη!

Από πού ήρθε η έμπνευση για το “Chica”, για ποια πράγματα μιλάει και ποια είναι αυτά τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν;

Το “Chica” είναι ένας girly, bitchy και γεμάτος συναισθήματα και σκέψεις δίσκος. Είναι εγώ. Δείχνει τις ανασφάλειες μου, τις πληγές μου, τις αξίες μου και πάνω από όλα θυμίζει στα κορίτσια ποσό πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους ακόμα και στις στιγμές που το να το κάνουν είναι δύσκολο. Μιλάει για έρωτα, φιλία, προσωπική αναζήτηση. Για το πως ένα κορίτσι μπορεί να είναι τόσο εύθραυστο αλλά και ταυτόχρονα τόσο δυνατό. Όλα μέσα από τα φίλτρα ευαισθησίας μου.

Τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια… Ποια είναι η Marseaux;

Η Marseaux είναι ένα κορίτσι που τρελαίνεται για την τέχνη. Εκφράζεται και ξεσπάει μέσα από αυτή. Το τραγούδι είναι πολύ ενεργά στην ζωή μου προφανώς, όπως και ο χορός, που φέτος στοχεύω στο να πάρω το επαγγελματικό μου πτυχίο στο flamenco. Με το θέατρο δεν έχω την επαφή που είχα δυστυχώς αλλά θα ήθελα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχω ξανά σε κάποιο μιούζικαλ. Μερικές φορές, όταν είμαι down, ζωγραφίζω στεναχωρημένα γατάκια με λεζάντες από πάνω και νιώθω σαν να βγήκα από 2ωρη συνέδρια ψυχοθεραπείας.

marseaux5

Η Marseaux φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Τι νέο φέρνει το φθινόπωρο για την Marseaux; Ζωντανές εμφανίσεις και νέα videos;

Μετά από τόσους μήνες καραντίνα, αδράξαμε κάθε ευκαιρία για live και το κοινό πραγματικά έδειξε πως δίψαγε. Από το sold out μας με τον Solmeister στο Θέατρο Βράχων και το πανελλαδικό μας tour μέχρι τα τέσσερα απανωτά sold out με το WNC στο Gazarte, απελευθερώσαμε όλη την ενέργεια που είχαμε μαζέψει μέσα μας, αλλά με κάποιο τρόπο, ακόμα και τώρα θέλουμε κι άλλο. Άρα ελπίζω πως όσο προχωράει ο εμβολιασμός, θα μας δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε κι άλλα. Φθινόπωρο όμως πάνω απ' όλα σημαίνει πως ξεκινάει η πέμπτη σεζόν του WNC, του συγκροτήματος μου, με το οποίο βγάζουμε τραγούδι κάθε Τετάρτη. Όσο για video clips η αλήθεια είναι ότι θέλω να οπτικοποιήσω σίγουρα κάτι ακόμα από το «Chica» όποτε υπομονή!

Αν και πολύ νέα, τι θα ήθελες να δώσεις μέσα από τη μουσική; Ποιο θα ήθελες να είναι το δικό σου αποτύπωμα, το δικό σου legacy;

Θέλω να αλλάξω την pop μουσική. Θέλω να αφήσω ένα στίγμα και αν ο κόσμος με στέψει pop idol, να μην πάψω να έχω ταυτότητα. Κάνουμε πολλές φορές περίεργη και πειραματική μουσική, αλλά γι' αυτό το λόγο όποιος κολλάει μαζί μας, δεν ξεκολλάει, τόσο σε ήχο, όσο και σε στίχο, δημιουργούμε πράγματα που δε μοιάζουν με οτιδήποτε άλλο παίζει. Στα τραγούδια μου μιλάω πολύ για το πόσο ανάγκη έχουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας και δίνω ένα θετικό μήνυμα. Αυτό θα ήθελα να μείνει πίσω, η προσπάθεια μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Έχω προσωπικό στοίχημα να αποδείξω ότι μπορείς να κάνεις καριέρα στην pop μουσική βιομηχανία και ας μην έχεις το ιδανικό σώμα, τα τέλεια μαλλιά, τα ακριβά ρούχα και το πανέμορφο πρόσωπο. Είμαι απλά ο εαυτός μου και λατρεύω τους fans μου που με εκτιμούν για αυτό!

marseaux2

Η Marseaux φοράει Reebok Classic Leather Legacy ΑΖ. Βρες τα εδώ.

Ποιες Ελληνίδες artists θαυμάζεις και ακολουθείς τη δουλειά τους;

Το είδωλο μου είναι η Έλενα Παπαρίζου. Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα όταν συνεργαστήκαμε στο “Déjà vu”. Η απόλυτη Ελληνίδα pop star, a true legend. Εκτιμώ πάρα πολύ τη σκηνική παρουσία και το showmanship της Φουρέιρα. Από άλλο ρεπερτόριο είμαι μεγάλη φαν της Νατάσσας Μποφίλιου. Θυμάμαι τον δίσκο “Βαβέλ" τον είχα ακούσει 8 φορές μέσα σε μια μέρα.

Τι μήνυμα θέλεις να δώσεις στις νέες γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν τα δικά τους όνειρα;

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί! Να είναι ο εαυτός τους, να ψάχνουν την αγάπη και να νιώθουν πολύ! Να μην αφήνουν ποτέ κανένα να τις επηρεάζει ή να τις στεναχωρεί και να κυνηγάνε τα όνειρα τους μέχρι τελικής πτώσης.

instagram.com/marseaux.wnc 

 

Credits: Φωτογράφος Πάνος Γεωργίου / Ampoo

H φιλοξενία έγινε στο ξενοδοχείο Dave Red Athens.