Ποια είναι τα outfits της μουσικής βιομηχανίας που άφησαν ιστορία;


Ένα εντυπωσιακό stage look μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να γίνει συνώνυμο με ένα συγκεκριμένο στάδιο της καριέρας ενός καλλιτέχνη ή με τη γενικότερη εικόνα που ο ίδιος επιθυμεί να βγάζει προς τα έξω. Από το iconic κωνικό σουτιέν της Madonna δια χειρός Jean-Paul Gaultier, μέχρι το Union Jack φόρεμα της Geri Halliwell που στιγμάτισε την 90s Cool Britannia, απολαύστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ρούχα και εμφανίσεις ποπ καλλιτεχνών και μάθετε την ιστορία πίσω από αυτά.

Kiss: Το Facepaint

 Kiss in studded leather outfits

Μια από τις πιο δημοφιλείς hard rock μπάντες των 70s, οι Kiss έγιναν παγκοσμίως γνωστοί για τα εντυπωσιακά face paint και τα δερμάτινα κοστούμια τους επί σκηνής, μαζί φυσικά με τις over-the-top live εμφανίσεις τους. Κάθε μέλος της μπάντας διαθέτει το δικό του χαρακτηριστικό βάψιμο, με τον Paul Stanley να λαμβάνει το παρατσούκλι ‘’Starchild’’ εξαιτίας του ρομαντισμού του και τον Gene Simmons να χαρακτηρίζεται ως ο «δαίμονας» του συγκροτήματος, λόγω του κυνικού του χιούμορ.

Geri Halliwell: Το Union Jack φόρεμα

 THE STORY OF: Geri Halliwell And The Union Jack Dress - 29Secrets

Το διάσημο πια Gucci mini-dress, που φορούσε η Geri Halliwell των Spice Girls στα BRIT Awards του 1997 υπήρξε στην πραγματικότητα ένα απλό μαύρο μίνι φόρεμα. Η τραγουδίστρια του ‘'Wannabe’’ όμως, επιθυμώντας να γιορτάσει την Cool Britainnia έβαλε την αδερφή της, Karen Halliwell, να φτιάξει η ίδια το φόρεμα όπως εκείνη το επιθυμούσε, με μια τεράστια σημαία δηλαδή του Ηνωμένου Βασιλείου. Η σημαία ήταν στην πραγματικότητα μια πετσέτα, την οποία η Halliwell κόλλησε στο φόρεμα, δημιουργώντας ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ρούχα όλων των εποχών.

The Beatles: Τα κοστούμια του Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

The Beatles Sgt. Pepper's military suits

Τον Αύγουστο του 1966, όσο οι Beatles έκαναν ένα τρίμηνο διάλλειμα από τις ηχογραφήσεις, ο Paul McCartney είχε την ιδέα να γράψει ένα κομμάτι εμπνευσμένο από μια εικόνα μιας Εδουαρδιανής στρατιωτικής μπάντας. Το 1967, οι Beatles δημιούργησαν το alter ego της μπάντας αυτής, και τα κοστούμια του Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band ήταν πια γεγονός.

Britney Spears: Το κόκκινο Latex Jumpsuit

Britney Spears in a red leather suit

Το δεύτερο άλμπουμ της Britney Spears κυκλοφόρησε το 2000, με την τραγουδίστρια να εμφανίζεται στο video clip του lead single “Oops!… I did it again” φορώντας ένα κόκκινο Latex Jumpsuit που θα έμενε στην ιστορία.

Madonna: Το Cone Bra του Jean-Paul Gaultier

Η Blond Ambition World Tour της Madonna  θεωρείται σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone η καλύτερη συναυλιακή στιγμή των ‘90s. Η τραγουδίστρια τότε προμόταρε τον τέταρτο δίσκο της και στις συναυλίες της εμφανιζόταν φορώντας ένα κωνικό σουτιέν, σχεδιασμένο από τον Jean-Paul Gaultier, που θα έμενε στην ιστορία. Το ίδιο σουτιέν φορά και σε videos όπως αυτό του “Express Yourself”.

ABBA: Τα κοστούμια με παντελόνια καμπάνες

Abba Eurovision | Abba, Kinder, Komplimente

Η disco σκηνή δεν έχει κανένα πιο iconic look από αυτό της αγαπημένης μπάντας των 70s, των ABBA, οι οποίοι καθιέρωσαν τα κοστούμια με παντελόνια καμπάνες, τα οποία μάλιστα φορούσαν και το 1974 όταν και κέρδισαν στον διαγωνισμό της  Eurovision.

David Bowie: Το Eye Patch

The Story of David Bowie's Ziggy Stardust

Στα early 1970s, ο Bowie δημιούργησε την ιστορική για την ποπ κουλτούρα persona του Ziggy Stardust. Ο Ziggy φορούσε τότε τα πιο γκλαμ κοστούμια, συνδυάζοντάς τα με αξιοπερίεργα αξεσουάρ. Ένα από το πιο χαρακτηριστικά δεν είναι άλλο από το iconic eye patch του.

Kylie Minogue: Τα χρυσά Hotpants

kylie minogue in hotpants

Η πριγκίπισσα της ποπ, Kylie Minogue κυκλοφόρησε το κομμάτι της, “Spinning Around”, ως το lead single από το έβδομο άλμπουμ της, Light Years, το 2000. Στο βίντεο κλιπ του, η ίδια χορεύει λάγνα στον πάγκο ενός μπαρ φορώντας ένα ζευγάρι χρυσά λαμέ σορτς τα οποία έμειναν για πάντα στην ποπ ιστορία.

Michael Jackson: Το δερμάτινο του Thriller

Jack's red leather Thriller jacket

Το βίντεο κλιπ για το “Thriller” του 1983 είναι πιθανότατα ένα από τα πιο iconic όλων των εποχών, γεγονός στο οποίο αναμφίβολα συνέβαλε το κοκκινόμαυρο δερμάτινο του τραγουδιστή, το οποίο έγινε και ένα από τα πιο hot trend των 80s. Το  2011, το μπουφάν πουλήθηκε σε δημοπρασία για ένα εκατομμύριο λίρες.