Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε τους λόγους για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις


Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε τους λόγους για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση για απαγόρευση της μουσικής στους χώρους εστίασης που θα ανοίξουν τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε τους λόγους που απαγορεύθηκε η μουσική στην εστίαση.

"Με τη μουσική κολλάει ο ιός;" Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται από χθες μετά τις διευκρινίσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαϊου. Ειδικότερα, εφόσον μιλάμε για ανοιχτούς χώρους, στους οποίους θα κάθονται παρέες σε τραπέζια που θα έχουν αποστάσεις μεταξύ τους.

Το πρωί, μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξήγησε τους λόγους που η Επιτροπή εισηγήθηκε την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

Όπως είπε, "η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια από τους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί τη μετάδοση του ιού".

"Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας" είπε συμπληρώνοντας ότι "δεν θα καταβάλλετε την εξτρά προσπάθεια που θα καταβάλλετε όταν θα χρειαστεί να μιλήσετε σε ένα χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και τον ιό μακρύτερα από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία".

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι "εγώ είμαι εδώ για να εξηγήσω ποια είναι η επιστημονική βάση στην οποία προτάθηκε το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και μετά το μέτρο προτείνεται, αν θέλει η Πολιτεία και η κοινωνία το εφαρμόζει. Εμείς έχουμε χρέος να σας πούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει, με τον άλλον τρόπο δεν θα είναι ασφαλής".

Πηγή